Gå til indholdSmagen af rabarber


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

125 sider: ill. i farver

Udgivet

2017

genre/form

opskrifterOriginaludgave

2015


Anmeldelser (1)


24. feb. 2015

Omfattende bog dedikeret til rabarber med dens historie, dyrkning og masser af opskrifter hvori den indgår. For alle med smag og interesse for rabarber som gerne vil bruge dem mere i hverdagen - også til andet end blot sødt og dessert.

Bogen gennemgår rabarberens historie og udbredelse først som lægeplante og siden spiseplante samt botanik, sorter og dyrkning. De forskellige rabarberarter er gennem tiden brugt i kinesisk lægevidenskab men også til farvning af fx tøj og det er først i nyere tid at den vandt indpas i madlavningen. Bogens sidste halvdel er opskrifter med rabarber til saft, supper, grød, kompot og som ingrediens i hovedretter, desserter, kager, snacks, syltetøj og chutney samt opskrifter på bl.a. rabarbervin og rabarbervodka. Forfatteren er meddriver af det økologiske urtegartneri Nielsen & Nielsen, der bl.a. leverer krydderurter til NOMA.

Bogen er grundig i sin gennemgang af rabarber med både baggrund og opskrifter og giver friske ideer til brug af rabarber også udenfor det søde køkken. Gode billeder både af retterne og i den historiske og botaniske gennemgang af rabarberen.

Bibliotekerne har nogle få kogebøger med rabarber som tema i opskrifterne men udover et afsnit eller kapitel som fx i Hverdagsmad med frugt og bær fra River Cottage


Jordbær og rabarber


er der fx Jordbær og rabarber som mest dækker desserter og ikke alle måltider. "Smagen af rabarber" dækker endvidere rabarberens historie, udnyttelse og dyrkningBibliotekerne har nogle få kogebøger med rabarber som tema i opskrifterne men udover et afsnit eller kapitel som fx i Hverdagsmad med frugt og bær fra River Cottage er der fx som mest dækker desserter og ikke alle måltider. "Smagen af rabarber" dækker endvidere rabarberens historie, udnyttelse og dyrkningBibliotekerne har nogle få kogebøger med rabarber som tema i opskrifterne men udover et afsnit eller kapitel som fx i Hverdagsmad med frugt og bær fra River Cottage er der fx Jordbær og rabarber som mest dækker desserter og ikke alle måltider. "Smagen af rabarber" dækker endvidere rabarberens historie, udnyttelse og dyrkning.

Lektørudtalelse

Af

Frederik Nielsen


Informationer og udgaver

Bog

2017

Bog

2015