Gå til indholdBøger / faglitteratur / opskrifter

Smagen af jul


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

99 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Ophav

Ole G. Mouritsen(forfatter)

Klavs Styrbæk(forfatter)

Wilson Semilio(illustrator)

m.fl

Genre og formopskrifter
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. dec. 2015

af

af

Line Hoffgaard

d. 15. dec. 2015

Letforståelig videnskabelig kogebog om julens smage og dufte, der henvender sig til folk, som interesserer sig særligt for julens måltider set i et molekylært og gastronomisk perspektiv.

Kokken Klavs Styrbæk og professor i biofysik Ole G. Mouritsen er gået sammen om at forklare julens dufte og smage i et videnskabeligt perspektiv. Der fortælles om duften af gran, stearinlys og appelsiner og smagen af julens krydderier efterfulgt af klassiske opskrifter på julens stege, tilbehør, dessert, bagværk og drikke med anvisninger til den optimale tilberedning. Dertil er der afsnit om umami og julens måltider set i et kulturhistorisk perspektiv og forslag til en alternativ julemiddag. En bog, der kombinerer kulturhistorie, videnskab og madlavning. Forfatterne har sammen udgivet UmamiSushi


Tang


og Mouritsen har tillige udgivet Sushi og TangKokken Klavs Styrbæk og professor i biofysik Ole G. Mouritsen er gået sammen om at forklare julens dufte og smage i et videnskabeligt perspektiv. Der fortælles om duften af gran, stearinlys og appelsiner og smagen af julens krydderier efterfulgt af klassiske opskrifter på julens stege, tilbehør, dessert, bagværk og drikke med anvisninger til den optimale tilberedning. Dertil er der afsnit om umami og julens måltider set i et kulturhistorisk perspektiv og forslag til en alternativ julemiddag. En bog, der kombinerer kulturhistorie, videnskab og madlavning. Forfatterne har sammen udgivet Umami og Mouritsen har tillige udgivet og TangKokken Klavs Styrbæk og professor i biofysik Ole G. Mouritsen er gået sammen om at forklare julens dufte og smage i et videnskabeligt perspektiv. Der fortælles om duften af gran, stearinlys og appelsiner og smagen af julens krydderier efterfulgt af klassiske opskrifter på julens stege, tilbehør, dessert, bagværk og drikke med anvisninger til den optimale tilberedning. Dertil er der afsnit om umami og julens måltider set i et kulturhistorisk perspektiv og forslag til en alternativ julemiddag. En bog, der kombinerer kulturhistorie, videnskab og madlavning. Forfatterne har sammen udgivet Umami og Mouritsen har tillige udgivet Sushi og .

Bogen er en interessant og letforståelig indføring i videnskaben bag julens smage og dufte. Indeholder et lille udvalg af opskrifter, som kendes fra andre kogebøger. Bogen vil appellere til et smallere publikum, som virkelig går op i julens måltider. Billedsiden er knapt så indbydende som andre af tidens julekogebøger.

En lignende julekogebog, som kredser om julens duft og smag kunne være Plums Jul. Kan også sammenlignes med forfatternes "Umami" om smagssansen.


Politiken

d. 6. dec. 2015

af

af

Kjeld Koplev

d. 6. dec. 2015Informationer og udgaver

2020

Bog

Illustratorer: Jonas Drotner Mouritsen, Wilson Semilio

Smag for Livet, 2. udgave

2015

Bog

Illustratorer: Jonas Drotner Mouritsen, Joaquim Marquès Nielsen

Nyt Nordisk Forlag, 1. udgave