Bøger / faglitteratur

Smag

Del 40 af Tænkepauser

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
60 sider
Udgivet
2016
Ophav

Beskrivelse


Forlagets omtale: I Kina spiser de hunde. Det gør vi ikke i Danmark, det er synd for vovsen. Til gengæld elsker vi en finthakket griselever. Hver sin smag, som vi siger. Det kan der være noget om. Men ifølge Susanne Højlund, smagsdommer ved Aarhus Universitet, bestemmer vi ikke selv vores livret. Det gør dem, vi lever sammen med. Eller indeni - i hvert fald de første ni måneder, efter at far og mor fik smag for hinanden. De brugte nok ikke kun tungen. Det bør alle vi andre heller ikke gøre, når vi spiser. Vi får en meget bedre smag i munden, hvis vi bruger alt fra top til tå.

Indhold

Smagssanser ; Et fælles anliggende ; Kulturens indflydelse ; Smagens politik


I samme serie


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2016

af

af

Conni Boll Christensen

d. 27. maj 2016

I Kina spiser de hunde. Det gør vi ikke i Danmark, men til gengæld elsker vi sild med karrysalat til alle andres store undren. Læs om smag og mad i den seneste udgivelse af Aarhus Universitetsforlags populære serie "Tænkepauser". Forskningsbaseret viden formidlet til lægfolk.

Smag kom på den politiske dagsorden, da en minister i 2014 både kårede stegt flæsk med persillesovs som dansk nationalret og nedsatte en måltidstænketank. Smag afhænger ikke kun af, hvordan maden tilberedes. Forfatteren fortæller, at vores kulturelle baggrund, dufte, udseendet og lyden af maden er afgørende for vores smagsoplevelse. At mad spist med fingrene, og at mad spist i fællesskab smager bedst. I en tid, hvor der er en tendens til, at madens næringsværdi spiller en større rolle end madens smag, fremhæver hun, at mindful spisning vinder mere og mere indpas. Susanne Højlund er antropolog, smagsforsker og partner i forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet, www.smagforlivet.dk.

Endnu et hit i serien. Velskrevet, interessant og tankevækkende forskning formidlet i topklasse.

Bøgerne Fornemmelse for smagSmag og Smag uddyber emnet for de særligt interesseredeBøgerne Fornemmelse for smag og uddyber emnet for de særligt interesserede.


Berlingske tidende

d. 10. juni 2016

af

af

Søren Frank

d. 10. juni 2016