Gå til indholdBøger / faglitteratur

Smag : på sporet af en gastronomi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

144 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2015

Ophav

Jørgen Eivind Hansen(illustrator)

Tommy Heisz(redaktør)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2015

af

af

Jette Landberg

d. 6. nov. 2015

Hvad vil det sige at spise og smage? Bogen går bag om de enorme mængder af kogebøger og tv-køkkener ved at analysere begreberne i gastronomien. For de seriøst madinteresserede der vil ind bag alle opskrifterne.

Gastronomi defineres som den teoretiske lære om smag og smagsoplevelse eller læren om at spise for smagens skyld. Kokkeri er den praktiske disciplin og madlavning den ernæringsmæssige. Med bogen her vil forfatteren undersøge hvordan og hvorfor vi smager, som vi gør. De teoretiske afsnit krydres ind imellem med opskrifter, der illustrerer teorierne. I et stort afsnit afdækkes det, hvordan vi smager, hvordan vi bruger alle sanser vist med retter, der fx også taler til synssansen eller høresansen. Forfatteren kommer ind på begreber som smag og behag og diskuterer muligheden for et fælles madsprog. Martin Marchman Andersen er ph.d. i filosofi og postdoc ved Københavns Universitet.

Afgjort en specialitet der skiller sig helt ud i strømmen af opskriftbøger og udfylder et hul med sin analyserende tilgang til gastronomi.

Forfatteren blev inspireret af Smagens fysiologiKemien bag gastronomien


, der oprindelig udkom i 1825, dette er en nutidig pendant. Thorvald Pedersen har i Kemien bag gastronomien beskrevet de forskellige sanser grundigt og deres betydning for maden. Han har en naturvidenskabelig tilgang til gastronomi, hvor Marchmans er mere filosofisk diskuterendeForfatteren blev inspireret af Smagens fysiologi, der oprindelig udkom i 1825, dette er en nutidig pendant. Thorvald Pedersen har i beskrevet de forskellige sanser grundigt og deres betydning for maden. Han har en naturvidenskabelig tilgang til gastronomi, hvor Marchmans er mere filosofisk diskuterende.


Berlingske tidende

d. 13. dec. 2015

af

af

Søren Frank

d. 13. dec. 2015Informationer og udgaver

2015

Bog

Illustratorer: Jakob Kristian Sørensen, Jørgen Eivind Hansen

Turbine, 1. udgave