Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn

Smådyr i vandhullet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

30 sider: ill. i farver ; 28 cm

Udgivet

2009

Ophav

Sarah Ridley(forfatter)
Målgruppe

til børn

Undervisning

Højtlæsning fra 5 år. Selvlæsning fra 8 år, for højtlæsning


Beskrivelse


Om smådyr i og omkring vandhullet, hvilke smådyr lever over, på og under vandoverfladen, hvem æder hvem og hvordan kan man selv fange og undersøge vandhullets smådyr


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. mar. 2009

af

af

Steen Agger

d. 12. mar. 2009

Denne bog, som er en af seks bøger om smådyr i forskellige biotoper, henvender sig til naturinteresserede børn fra 9-årsalderen.

Bogen fortæller om almindeligt forekommende smådyr i og ved vandhuller: guldsmede, vandnymfer, skøjteløbere, skræddere, hvirvlere, rygsvømmere, vandedderkopper osv. Der fortælles også om fødekæder og om netfangst, ligesom der gives tips til findesteder og undersøgelser af dyrene. Bogen er illustreret med gode fotografier og tegninger. Bagest er der et illustreret opslag med oversigt over vandhullets smådyr, en ordliste, et par webadresser og et stikord.

Bogen giver en kortfattet og letforståelig gennemgang af nogle af vandhullets almindeligt forekommende smådyr. Der findes en del andre bøger, som omtaler smådyr i flere forskellige biotoper fx Smådyr under lup, 2006. Den har mere tekst og har tegnede illustrationer. Kryb i naturen er mere omfattende og har mange aktivitetsforslag. Små dyr i sø og å, 1999 er langt mere omfattende, sværere og er beregnet som opslagsbog til unge og voksne.

En kortfattet, velillustreret gennemgang af nogle karakteristiske smådyr i og ved vandhullet med vejledning i netfangst og bestemmelsesnøgle til de vigtigste dyr. Til naturinteresserede børn fra 9-årsalderen.Informationer og udgaver

2009

Bog

Sarah Ridley

Flachs