Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn / billedværker

Små visioner : store tanker fra de mindste om vores samfund og demokrati


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

343 sider: ill. i farver ; 29 cm

Udgivet

2017

Ophav
Genre og formbilledværker, fotografier, citater, undervisningsmaterialer
Sværhedsgrad

for folkeskolen


Beskrivelse


Der gives et indblik i hvad demokrati er. 100 organisationers værdier og visioner bliver præsenteret og kædes sammen med citater om demokrati fra 100 børn i indskolingen på Bornholm og Grønland. Hvert citat følges af et helsides billede af det fortællende barn i naturen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jun. 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 22. jun. 2017

Små børns visioner om det danske demokrati. Bogen egner sig især til undervisningen om demokrati for skoleelever på alle trin fra indskolingen til ungdomsuddannelserne, men også voksne vil kunne få et smil på læben.

Bogen er udgivet i forbindelse med Folkemødet 2017, og baggrunden for udgivelsen er FN's Demokratidag og Folkemødets visioner om dialog mellem folkestyret og borgerne. Bogen har til hensigt at vise, at demokrati er meget andet end blot Folketinget. 100 organisationers værdier og visioner bliver, i første del af bogen, kædet sammen med citater fra 100 børn i indskolingen på Bornholm og Grønland. Ved hvert citat er der et helsides foto af det fortællende barn i den bornholmske og grønlandske natur. De 100 organisationer præsenteres herefter med formål, specialer og oplysninger om oprindelse. Bogen udsendes gratis til folkeskoler og ungdomsuddannelser i forbindelse med FNs demokratidag den 15. september 2017.

Bogen giver et fint indblik i, hvad demokrati er, og børnenes citater er dejligt jordnære. De formår, med få, forståelige ord at gøre svært definerbare begreber tilgængelige. De små præsentationer af organisationer og virksomheder er fine og korte, og det er tydeligt, at bogens primære målgruppe er børn, så derfor fungerer det godt.

Om demokrati for de større børn i folkeskolen er tidligere udgivet Demokrati og folketing, der dog udelukkende fokuserer på det politiske arbejde.Informationer og udgaver

2017

Bog

Visions Media