Gå til indholdSmå børns sprog og læsning


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

135 sider: ill. i farver

Udgivet

2012

Originaludgave

2011


Anmeldelser (3)


5. maj. 2011

Bogen henvender sig til pædagoger og andre professionelle, der arbejder i forskellige former for dagtilbud for børn, og den kan også sagtens læses af interesserede forældre.

Begge forfattere er læreruddannede med forskellige overbygningsuddannelser, og de arbejder i dag ved VIA University College. I et klart, ikke akademisk sprog beskriver de, hvordan de voksne kan støtte det lille barns sprogtilegnelse, både mht. tale- og skriftsproget, på baggrund af udvalgte teorier og med inddragelse af praksis. De forskellige faser i barnets sprogudvikling gennemgås, og der gives ideer til, hvordan de voksne kan stimulere barnets umiddelbare tale- læse- og skrivelyst fra en meget tidlig alder, bl.a. ved at udnytte helt almindelige hverdagssituationer. Bagest en skematisk fremstilling af de forskellige faser med forslag til den voksnes støtteforanstaltninger.

Bente Eriksen Hagtvets Sprogstimulering : tale og skrift i førskolealderen (seneste oplag 2009) giver en mere udførlig behandling af emnet. I øvrigt findes der en hel del bøger om småbørns sprogtilegnelse, ikke mindst mht. talesproget.

En overkommelig og nyttig, alment tilgængelig håndbog for professionelle og interesserede forældre om førskolebørns sproglige udvikling med ideer til sprogstimulerende aktiviteter, både mht. det talte sprog og skriftsproget, på baggrund af udvalgte teorier og didaktiske overvejelser.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Kjær Schou

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Bente Qvist Okholm

2011-06-17

Læsepædagogen

Af

Lotte Bolø

Årg. 60, nr. 1 (2012)


Informationer og udgaver

Bog

2012

Bog

2011

Ebog

2012