Bøger / faglitteratur / øvelser

Slut med forbudt : giv slip på den dårlige samvittighed og sig farvel til sundhedsstress


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
185 sider: ill.
Udgivet
2016
Ophav
Genre og form
øvelser

Beskrivelse


Slankebog, uden forbud, til alle der gerne vil tabe sig, men som ikke orker at følge den ene fanatiske kur efter den anden. Det handler om at slippe fokus på rigtig/forkert mad, man skal derimod nyde den mad, man spiser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2016

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 17. juni 2016

Forfriskende og anderledes slankebog, uden forbud, til alle der gerne vil tabe sig, men som ikke orker at følge den ene fanatiske kur efter den anden.

Bogen gør op med tidens herskende sundhedsdiktatur, der lancerer den ene regel efter den anden om, hvad man skal spise, hvor meget man skal træne, og hvordan man skal se ud for at kunne kalde sig sund. Der fokuseres på, at man slipper kontrollen, slutter fred med sin mad og sin krop og finder sin egen vej uden forbud. Det handler om at slippe fokus på rigtig/forkert mad, man skal derimod nyde den mad man spiser. Bogens mantra er sund fornuft underbygget af videnskabelige fakta, hvilket også afspejles i litteraturlisten.

Bogens layout er forfriskende og anderledes. Holdt i sort og gul med enkle stregtegninger er den langt fra de typiske slankebøgers billeder af sunde, slanke mennesker. Her er ingen billeder, men udelukkende tekst i forskellige satser. Sproget er holdt i en frisk, men seriøs tone og taler direkte til læseren. Der er lidt "peptalk" over især de opsummerende punktopstillinger. Den er let at læse og forstå - og hurtig at komme igennem. Alle kapitler er velunderbyggede med faktuelle oplysninger kombineret med den sunde fornuft. Endelig er det slut med at "falde i" og have dårlig samvittighed.

Henrik Duers Kuren til varigt vægttab lover heller ikke en mirakelkur, men fokuserer på en omlægning af livsstil, mere motion og færre kalorier, altså sund fornuft.