Gå til indholdBøger / faglitteratur / øvelser

Slut med forbudt : giv slip på den dårlige samvittighed og sig farvel til sundhedsstress


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

185 sider: ill.

Udgivet

2016

Ophav

Morten Svane(forfatter)

Morten Elsøe(forfatter)

Søren Frandsen(redaktør)
Genre og formøvelser
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Slankebog, uden forbud, til alle der gerne vil tabe sig, men som ikke orker at følge den ene fanatiske kur efter den anden. Det handler om at slippe fokus på rigtig/forkert mad, man skal derimod nyde den mad, man spiser


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jun. 2016

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 17. jun. 2016

Forfriskende og anderledes slankebog, uden forbud, til alle der gerne vil tabe sig, men som ikke orker at følge den ene fanatiske kur efter den anden.

Bogen gør op med tidens herskende sundhedsdiktatur, der lancerer den ene regel efter den anden om, hvad man skal spise, hvor meget man skal træne, og hvordan man skal se ud for at kunne kalde sig sund. Der fokuseres på, at man slipper kontrollen, slutter fred med sin mad og sin krop og finder sin egen vej uden forbud. Det handler om at slippe fokus på rigtig/forkert mad, man skal derimod nyde den mad man spiser. Bogens mantra er sund fornuft underbygget af videnskabelige fakta, hvilket også afspejles i litteraturlisten.

Bogens layout er forfriskende og anderledes. Holdt i sort og gul med enkle stregtegninger er den langt fra de typiske slankebøgers billeder af sunde, slanke mennesker. Her er ingen billeder, men udelukkende tekst i forskellige satser. Sproget er holdt i en frisk, men seriøs tone og taler direkte til læseren. Der er lidt "peptalk" over især de opsummerende punktopstillinger. Den er let at læse og forstå - og hurtig at komme igennem. Alle kapitler er velunderbyggede med faktuelle oplysninger kombineret med den sunde fornuft. Endelig er det slut med at "falde i" og have dårlig samvittighed.

Henrik Duers Kuren til varigt vægttablover heller ikke en mirakelkur, men fokuserer på en omlægning af livsstil, mere motion og færre kalorier, altså sund fornuft.


Diætisten

Årg. 24, nr. 144 (2016)

af

af

Lotte Gerdes

Årg. 24, nr. 144 (2016)Informationer og udgaver

2016

Bog

Morten Svane

Politiken, 1. udgave

2016

Ebog

Morten Svane

Politiken, 1. e-bogsudgave

2017

Lydbog (net)

indlæser: Claus Vedel

Politiken

2017

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Claus Vedel

Politiken