Bøger / faglitteratur

Sluk : kunsten at overleve i en digital verden


Beskrivelse


Forfatteren er bekymret for om brugen af internet og smartphones ændrer vores hjerner og tager kontrollen over vores tid. Han beskriver hvordan hjernen fungerer og præsenterer et arbejdsredskab, som kan hjælpe med at identificere, hvad vi helt overordnet ønsker i vores liv og hvilke tiltag der er nødvendige for at opnå det.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2017

af

af

Christina Andersen

d. 3. apr. 2017

Vi udsættes konstant for informationer og forstyrrelser via internet og smartphones. Brugen af disse ændrer vores hjerner. Hvordan genvinder vi kontrollen over vores tid? Til alle med interesse for hvordan digitale teknologier påvirker mennesker.

På meget kort tid er der sket tre store teknologiske revolutioner: computere, sociale netværk og smartphones. Rent biologisk ændrer brugen af disse teknologier vores hjerner. I første del af bogen introduceres hjernen. Hjernen er delt op i en bevidst del og autopiloten. Sidstnævnte tager sig vanemæssigt af at sortere informationer og fortælle os, hvordan vi skal reagere. Når vi ikke er bevidste, tager autopiloten over, og den går efter den lette løsning og hurtig tilfredsstillelse. Et "like" på Facebook udløser fx dopamin. Dermed forledes vi ofte til at gå på Facebook i stedet for at gøre noget, der kræver mere af os. Vi mister i stadig større grad overblikket og undervurderer konsekvent vores brug af smartphones. Forfatteren har udarbejdet et arbejdsredskab, som kan hjælpe med at identificere, hvad vi helt overordnet ønsker i vores liv og hvilke tiltag der er nødvendige, hvis vi ikke skal tabe det af syne i farten. Forfatteren er uddannet speciallæge i almen medicin.

En vigtig og velunderbygget bog om et højaktuelt emne. Hjernen og vores brug af den beskrives på en tilgængelig og spændende måde i en humoristisk tone.

Phono sapiens ser kritisk på, hvad brugen af smartphones gør ved hjerne og drømme.


Ugeskrift for læger [online]

d. 26. juni 2017

af

af

Carsten Albers

d. 26. juni 2017


litteratursiden.dk

d. 26. apr. 2017

af

af

Daniel Boysen

d. 26. apr. 2017

Hvordan får vi et sundere digitalt liv? Speciallæge Imran Rashid undersøger et af tidens store dilemmaer i sin tankevækkende bog. For at læse denne fagbog kan det være gavnligt vide noget om personen ...


Weekendavisen

d. 2. juni 2017

af

af

Johanne Thorup Dalgaard

d. 2. juni 2017