Bøger / faglitteratur

Slow living : sænk tempoet og lev et liv med mening


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
194 sider
Udgivet
2018

Beskrivelse


Introduktion til Langsombevægelsen og dens filosofi, bla. om slow food, slow parenting, minimalisme, meditation m.m. Med konkrete tips og råd til hvordan man kan sænke tempoet, få flere oplevelser og komme til at leve et langsomt liv med nærvær og meningsfulde relationer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2018

af

af

Hamide Kara

d. 21. nov. 2018

En bog om "Langsombevægelsen" og dens filosofi. Henvender sig til læsere som søger inspiration til mental sundhed og ro i hverdagen.

Forfatter Ole Ditlev Nielsen introducerer til Langsombevægelsens filosofi, også kaldet slow living på engelsk. Ditlev Nielsen skriver at bevægelsens ophavsmand hedder Carlo Petrini, en italiensk madskribent, som bl.a. kæmper mod den meget udbredte fartmani som karakteriserer det moderne menneske. Slow living, at leve langsomt, handler om skabe positive forandringer i livet ved bl.a. at studere hverdagens vaner og reflektere over, hvorfor behovet for forandring eksisterer. I kapitler som "Dit hvorfor", "Det stoiske liv", "Langsom mad" m.fl. byder forfatteren på essays, idéer og praktiske råd til en hverdag med mindre stress og mere mening. "At ændre vaner er svært, for vores hjerne er indrettet sådan, at den foretrækker at vælge den nemmeste løsning.(..) Men vil vi opleve ro i vores liv, er det nødvendigt, at vi ændrer vaner, skridt for skridt." Sidst i bogen findes afsluttende tanker og en inspirationsliste.

Forfatter Ole Ditlev Jensen skriver levende og personligt om egne erfaringer med til- og fravalg i forbindelse med den nye livsfilosofi, slow living. Med et letforståeligt og direkte sprogbrug formidles emnet på en god måde. De mange konkrete tips og råd til en langsom hverdag med fordybelse er bogens styrke.

En anden titel om at udskifte tempo med ro er: 1001 måder at slappe af på.