Gå til indholdBøger / faglitteratur

Slip din viden løs : håndbog i faglig formidling


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

95 sider: ill.

Udgivet

2013

Ophav

Peter Hyldgård(forfatter)

Peter Hyldgård(redaktør)

Claus Boesen(illustrator)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Baseret på journalistiske metoder og forskeres erfaringer med formidling gives vejledning til at kommunikere populært og troværdigt i skrift og tale


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj. 2013

af

af

Kent Skov

d. 17. maj. 2013

En indføring i de grundlæggende principper for god kommunikationspraksis som denne har en bred målgruppe: studerende, journalistelever samt forskere og andre specialister, der har behov for at formidle kompliceret stof på en forståelig måde.

En lille velredigeret indføring om kommunikation og kommunikationens virkemidler med særligt fokus på god formidling af kompliceret forsknings- og videnskabeligt stof inden for forskellige områder. Bogen er en praktisk guide i håndbogsformat. Den er kort og overskuelig, suppleret med korte interviews med dygtige og erfarne formidlere og mediepersonligheder om deres praksis, fx astronomen Anja Cetti Andersen, filsoffen Vincent Hendricks og EU-eksperten, professor Marlene Wind. De centrale kapitler giver korte og praktiske anvisninger til både den skriftlige og den fortællende kommunikation baseret på "Hey-You-See-So"-metoden. Bogens forfattere er journalister med en akademisk uddannelse og har afsæt i netpublikationen Videnskab.dk. Bogen henviser til blogsiden www.videnskab.dk/slipdinvidenlos, hvor man kan finde flere eksempler på bogens metoder og skriveguides til forskningskommunikation.

Bogen har selv et fint udvalg af relaterede titler, fx Petersen: Skriv så det fænger, Faglig formidling : praksis og konsekvens, 2003, Rask: Fagsprog - videnssprog og Greve: Den gode præsentation.

En god og praktisk orienteret indføring i de elementære teknikker til at formidle kompliceret fagligt stof til et bredere publikum.


Journalisten

2013, nr. 7

af

af

Stine Grynberg

2013, nr. 7


Aktuel naturvidenskab

2013, nr. 3

af

af

Inge G. Revsbech

2013, nr. 3Informationer og udgaver

2013

Bog

Illustrator: Claus Boesen

Forlaget Ajour,Videnskab.dk, 1. udgave

2013

Ebog

Illustrator: Claus Boesen

Ajour,Videnskab.dk, 1. udgave