Bøger / skønlitteratur / roman

Slaverne i Tanzhou


Beskrivelse


Kinesiske Eliza Su er opvokset i Sverige og sendes på job i Kina for et sikkerhedsfirma. Her ender hun midt i et opgør mellem korrupte og voldelige svindlere. Samtidig bliver der tid til både kærlighed og tempofyldt action, inden sagen tager dramatiske og overraskende vendinger i både Kina og Sverige.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 25. maj 2011

Læsere af spændingsbøger der udvider standardformlen mht. emne, geografisk lokalitet og satire/humor vil være underholdt af bogen. På for- og bagsiden kaldes bogen krimi, men det er den ikke, og den skal formidles som effektiv spændingsbog.

Den svenske journalist med kinesiske rødder debuterer her som skønlitterær forfatter med en tempofyldt spændingsbog, hvor han udnytter sin viden om Kina til en actionroman med samfundssatire over såvel det svenske som det kinesiske samfund. Hovedpersonen Eliza Su er kineser opvokset i Sverige og arbejder for et sikkerhedsfirma. Bogen foregår i Sverige og Danmark men især i Kina, hvortil hun sendes for at se på et svensk-kinesisk projekt og ender midt i et opgør med korrupte og voldelige svindlere. Samtidig bliver der tid til både at kæreste med firmaets gifte direktør og agere som en Modesty Blaise/Lisbeth Salander-type. Velskrevet, spændende og med mange handlingselementer, interessante persontyper og en ret overraskende slutning. Kan af og til virke noget overspændt og karrikeret, men er effektivt underholdende. Er første del af en planlagt serie.

Action- og tempofyldte spændingsbøger er der en del af, men denne er speciel i sit mix af drama og fakta, Kina og Sverige samt ikke mindst den måde humor og satire indgår på.

En velskrevet spændingsbog i højt tempo med både humor og action, og den er på trods af en tendens til at blive lidt for meget, et underholdende bidrag til genren og samtidig en fornyelse med indblik i et fremmed univers.


Jyllands-posten

d. 22. juni 2011

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 22. juni 2011


Politiken

d. 2. aug. 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 2. aug. 2011


Weekendavisen

d. 29. juli 2011

af

af

Susanne Bjertrup

d. 29. juli 2011


Danmark Kina

Nr. 96/97 (2011)

af

af

Hans Jørgen Hinrup

Nr. 96/97 (2011)