Bøger / faglitteratur til børn / rejsebeskrivelser

Slaveoprøret : fregatten Patientias dramatiske rejse 1753


Beskrivelse


I 1753 afgår den danske fregat "Patientia" fra Guldkysten i Vestafrika med kurs mod De Vestindiske Øer, med 275 slaver, samt guld og elfenben i lasten. Ugen efter gør slaverne oprør.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2019

af

af

Boy Olesen

d. 2. jan. 2019

Spændende og interessant bog der fortæller om et slaveoprør på et dansk skib på vej fra Afrika til De Vestindiske Øer med slaver. For 8-12-årige.

Bogen indledes med en indføring i den såkaldte trekantshandel, hvor der fortælles om grusomme slavetilfangetagelser i Afrika, om rejsen til De Vestindiske Øer og slavearbejdet i de danske sukkerrørsplantager, der skal sikre sukker, bomuld og rom til Danmark. Skibet Patientias gør klar til afrejse fra Danmark. Mandskabet er hyret, proviant er bragt ombord sammen med de byttevarer, kander af tin, knive, spejle, fiskekroge og 20 tønder brændevin, der skal afleveres i Afrika. Et slaveoprør på skibet koster flere menneskeliv, og besætningen må flygte i redningsbådene.

Velskrevet og informativ bog, der er meget spændende, samtidig med at man får et godt indblik i trekantshandelen i midten af 1700-tallet. Bogen er illustreret med gode farvelagte tegninger og formuleret i et sprog der er veltilpasset aldersgruppen. Det virker godt at der bagest i bogen er trykt en tidstavle. Bogudstyret er af høj kvalitet, det er en bog man virkelig får lyst til at få i hænderne.

Bogen er i den glimrende serie "ABC - lette fagbøger" og kan relateres til De Vestindiske Øer der dog er noget lettere at læseDe vestindiske øer.