Gå til indholdSlap bare af! : ingen forældre er perfekte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


En anbefaling af at tage mere afslappet på forældrerollen og slække på idealerne for derved at skabe et mere velfungerende familieliv


Anmeldelser (1)


21. mar. 2012

Bogen henvender sig især til forældre til de yngste børn til og med børnehavealderen, men da det i flere tilfælde drejer sig om, hvordan familien fungerer sammen, er der også stof om ældre søskende med.

Nutidens forældre stiller store krav til sig selv og er ofte for selvkritiske. Det vil forfatterne, der er henholdvis psykolog og journalist, gerne lave om på. Hvis man er lidt mere afslappet i forældrerollen, fungerer familien meget bedre. Budskabet er, at man indimellem godt kan droppe idealerne, fx købe fastfood, spise foran fjernsynet og i det hele taget lade være med at drømme om det ideelle aftensmåltid i stearinlysenes skær. I den første del af bogen giver forfatterne en række gode råd om at slække på kravene, huske sig selv osv. I den sidste del af bogen er det en række familier, der beskriver sig selv. Både de, der synes at de gør det godt, og de der ikke synes det. Psykolog Malin Alfvén kommenterer deres udsagn.

Nærliggende at sammenligne med den netop udkomne Moar!: sådan får du hvilepuls i hverdagen, 2012 af journalist Charlotte Højlund. Hun beskriver livet med en broget børneflok på 7 både små og store børn. Også hendes budskab er i mange tilfælde, at man skal slække lidt på idealerne, hvis man skal overleve. Bogen her går dybere i det psykologiske og behandler emnet set fra psykologens synsvinkel.

Forældre skal lære at slappe af, så får børnene det meget bedre, det er det enkle budskab i denne letlæste bog, der vil kunne trøste og opbygge mange forældreegoer.

Lektørudtalelse

Af

Jette Landberg


Informationer og udgaver

Bog

2012