Gå til indholdBøger / faglitteratur

Slankekurs : 12 trin til et sundt og holdbart vægttab : små skridt med stor effekt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

329 sider: ill.

Udgivet

2013

Ophav

Per Brændgaard(forfatter)
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for overvægtige


Beskrivelse


Ved hjælp af små ændringer der passer til ens livsstil, og som man kan overholde resten af livet, kan man tabe sig roligt og holdbart. Fx ved at spise fuldkornsbrød i stedet for hvidt brød, gå i stedet for at tage bussen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2013

af

af

Jette Landberg

d. 28. okt. 2013

Mange har prøvet rigtig mange slankekure uden at kunne bevare et varigt vægttab. Bogen henvender sig til dem, der ønsker at ændre livsstil med ganske små skridt ad gangen, og dermed få et varigt vægttab. Den er en stor mundfuld at komme igennem men ikke svær at forstå.

Man skal ændre vaner, i stedet for at gå på en ny kur, der giver et uholdbart vægttab. Først får vi meget baggrundsviden og skemaer som eksempler på, hvordan langsomme ændringer kan føre til et sundere liv. Dernæst grundige vejledninger i at vælge andre veje lidt ad gangen, her er beskrevet spiseveje, drikkeveje, bevægeveje og leveveje. Du kan starte med at gå en lille tur hver dag og erstatte den hvide pasta med fuldkornspasta osv. Sidst masser af gode råd til madlavningen og til slut et komplet 12-trins program til ændret kurs. Per Brændgaard er cand.scient. i human ernæring, har tidligere bl.a. skrevet Mindful spisning, som han også underviser i.

Der kommer mange slankebøger, hvor de fleste er bestemte kure, senest 5:2 kuren og stenalderkost. Brændgaards bog gør op med disse kure og taler for en metode, der kan holde. Han har også skrevet 10 veje til et varigt vægttab for Sundhedsstyrelsen, der også handler om små skridt, der virker.

Her er meget viden og rigtig mange fornuftige ting at følge. En indvending er, at bogen er meget tekstrig, og det kræver en større indsats at læse sig igennem de mange råd og skemaer, der godt kunne være kortet ned uden at ødelægge forståelsen af budskabet.Informationer og udgaver

2013

Bog

Per Brændgaard

Pretty Ink, 1. udgave