Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Slagteren : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

476 sider

Udgivet

2015

Ophav

Øystein Wiik(forfatter)

John Jensen(oversætter)
Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Krimi. Operakritikeren Tom Hartmann er gået konkurs, og da han forsøger at rejse penge til et projekt, bringes han til sydfranske Cap Ferrat og en tvivlsom gammel ven Eddie Jones. Samtidig forsøger hans ekskone at opklare mordet på en kendt kunstkritiker, der serveres i glasmontre savet i to dele


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2013

af

af

Jette Landberg

d. 26. feb. 2013

For læsere af hæsblæsende spændingsbøger, snarere end krimier. Her er tale om et internationalt spændingsplot med en række mord og tråde til en tvivlsom bank på Jomfruøerne.

Bogen lægger ud med en jagt på en kræftsyg bankdirektør. En tidligere kompagnon forsøger at stoppe hans afsløringer. Dernæst myrdes en kendt kunstkritiker og serveres parteret i to glasmontrer. Tom Hartmann, operaskribent, og hans ekskone politikommisær Cathrine Price involveres i opklaringen. Tom er erklæret konkurs og kontakter en gammel ven, Eddie på den sydfranske riviera. Der er ingredienser som biljagter, en blodtørstig kæmpevaran, en Maserati, et stjålet Cezanne-maleri og et lig i bagagerummet. Til slut bindes alt sammen på utrolig vis. Det er effektiv spænding, mange sceneskift, fuld power hele tiden. Handlingen kammer næsten over og bliver for indviklet. Men kan man lide action i højt tempo tilsat et stænk af humor, får man det i rigt mål. Wiik er sanger og skuespiller og debuterede med operakrimien Dræbende applaus, 2012, genudgivet i 2013 med titlen Tenoren.

Nesbøs: Headhunterne, 2008, bevæger sig også i kunstverdenen. Den er dog noget enklere og mere raffineret i handlingen. Hos Wiik får vi til gengæld også en god portion humor især i skildringen af Eddie og hans kvaler med et lig i bagagerummet. Miljøet og spændingskurven er også en James Bond-film værdig.

En hæsblæsende spændingsroman, hvor man er underholdt fra side 1 og med så mange handlingstråde, at det næsten er for meget.


Politiken

d. 6. apr. 2013

af

af

Rasmus Bech

d. 6. apr. 2013


Jyllands-posten

d. 20. apr. 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 20. apr. 2013Informationer og udgaver

2015

Bog

Øystein Wiik

People'sPress, 2. udgave

2013

Bog

Øystein Wiik

People's Press, 1. udgave

2013

Ebog

Øystein Wiik

People's Press, 1. udgave

2014

Lydbog (net)

indlæser: Thomas Gulstad

Nota

2013

Lydbog (net)

indlæser: Thomas Gulstad

Lindhardt og Ringhof

2013

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Thomas Gulstad

Audioteket