Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Slaget i labyrinten

Del 4 af Percy JacksonDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

374 sider

Udgivet

2015

Ophav

Rick Riordan(forfatter)

Vibeke Nielsen(oversætter)
Genre og formroman, fantasy
Målgruppe

til børn


Beskrivelse


Fantasy. Percy får problemer på sin nye skole og søger tilflugt i Halvblodslejren. Men her erfarer Percy hurtigt at Luke og Kronos' hær har planer om at invadere Halvblodslejren, og sammen med de andre halvblodsbørn Annabeth, Grover og Tyson må Percy forsøge at stoppe invasionen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2011

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 10. okt. 2011

Slaget i labyrinten er 4. del i serien Percy Jackson & olymperne. Serien henvender sig både til drenge og piger med hang til actionfyldt fantasy med græsk mytologi som rammefortælling. Forsiden signalerer fint indholdet og skal nok fange tidligere læsere af serien og eventuelt nye, der dog får størst udbytte af denne titel ved at læse tidligere bind i serien.

Percy får problemer på sin nye skole og må søge tilflugt i Halvblodslejren. Men her er der også problemer under opsejling og Percy må sammen med de andre halvblodsbørn Annabeth, Grover og Tyson forsøge at stoppe Luke og Kronos' hær i at invadere Halvblodslejren. Med livet som indsats får de testet deres evner i kampen for at redde lejren. Sproget er sprudlende med actionfyldt indhold og højt tempo.

Der findes ikke meget andet for målgruppen, der blander fantasy og mytologi på denne actionfyldte måde. Det der kommer nærmest er nok serien Den udødelige Nicholas Flamels hemmeligheder, 2008. Ellers er der også Griffernes kamp, 1994 af Gilian Bradshaw. De mange fans af Harry Potter vil højst sandsynlig også få noget ud af denne serie med tempo, eventyr, kampe, monstre og en gruppe af børn som omdrejningspunkt, der sammen klarer skærene.

Flot fabulerende fantasy med tempo for de sultne fantasy-læsere fra 12 år og op. Kan heldigvis formidles til både drenge og piger.Informationer og udgaver

2015

Bog

Rick Riordan

Carlsen, 2. udgave

2011

Bog

Rick Riordan

Carlsen, 1. udgave

2017

Ebog

Rick Riordan

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2011

Ebog

Rick Riordan

Nota

2012

Lydbog (net)

indlæser: Emil J. Rørbye

Lindhardt og Ringhof

2012

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Emil J. Rørbye

L&R

2012

Lydbog (cd)

indlæser: Emil J. Rørbye

L&R

2011

Punktskrift

Rick Riordan

Nota