Gå til indholdSlænget og ulvetimen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

198 sider

Udgivet

2020

genre/form

roman,

humor,

romanerOriginaludgave

2020


Beskrivelse


En lun historie fra det mørke Jylland, fyldt med drama. Da ulven er set på egnen omkring Huleby, får det lokale slæng pludselig nok at se til. For læsere af humoristiske bøger


Anmeldelser (1)


2. mar. 2021

En lun historie fra det mørke Jylland, fyldt med drama. Da ulven er set på egnen omkring Huleby, får det lokale slæng pludselig nok at se til. For læsere af humoristiske bøger.

Med Dunner, som den ubestridte anfører udgør Pjevs, Score-Kaj og Spørge-Jørgen det lokale slæng. I stiltiende accept fra den lokale betjent med øgenavnet Kylling, sørger de for at bringe folk til orden, hvis de falder uden for de vedtagne normer i byen. Men med ulvens ankomst til det midtjyske sættes en række begivenheder i gang, som får konsekvenser for slænget. Pludselig er det ikke kun ulven som er et jaget bytte, og snart rystes slænget i dets grundvold. Drab, mord og intriger er måske mere end de og betjent Kylling, selv kan klare.

Bogen bevæger sig hele tiden på kanten af det karikerede, fx i beskrivelserne af den jyske by og "alle de der Kjøbenhavnere". Fordommene står i kø, og man kan betegne bogen som en moderne dansk folkekomedie med meget drama og mange tilfældigheder. Det hele er skrevet med en blanding af fantasi og inspiration fra det virkelige liv. Der er morsomme scener, og kan man keepere den noget usandsynlige og fjollede handling, vil man være i godt og morsomt selskab. Kim Risør kan nemlig godt skrive personer og situationer frem. Men der mangler en rød tråd for at begivenhederne rigtig bliver vedkommende.

Tre andre muntre bøger fra Jylland i samme stil er Egne rækker


Gandi


Svinestreger


, Gandi og SvinestregerTre andre muntre bøger fra Jylland i samme stil er Egne rækker, og SvinestregerTre andre muntre bøger fra Jylland i samme stil er Egne rækker, Gandi og Tre andre muntre bøger fra Jylland i samme stil er Egne rækker, Gandi og Svinestreger.

Lektørudtalelse

Af

Michael Linde Larsen


Informationer og udgaver

Bog

2020

Ebog

2020