Bøger / faglitteratur / essays

Slå nu til, din tøsedreng : essays om fædre og sønner og deres bryderier


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En række litterære essays, der kredser om det problematiske forhold mellem fædre og sønner. Forfatteren går i dialog med sin afdøde far og teksterne tager afsæt i en række værker af kunstnere, som alle kunstnerisk har forholdt sig til faderrollen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2018

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 14. maj 2018

Litterære essays, der kredser om det problematiske forhold mellem fædre og sønner. For læsere med interesse for far-søn-forholdet og litteratur.

Bogens tekster tager afsæt i en række værker af kunstnere som fx Karl Ove Knausgård, Franz Kafka, Cormac McCarthy, Pär Lagerkvist, Klaus Rifbjerg, Wafande og Coen-brødrene, som alle kunstnerisk har forholdt sig til faderrollen og forholdet mellem far og søn. Teksterne beskriver og diskuterer forskellige fadertyper, fx den gode far, den onde far, den tyranniske far, den fraværende far og den elskede og ynkelige far, og de rundes af ved, at forfatteren går i dialog med sin afdøde far. Frank Egholm Jensen er uddannet lærer og cand.mag i samfundsfag og dansk.

Bogen kommer omkring mange aspekter af faderrollen og særligt rollen i forhold til sønnen, som har været en af de stærkeste urkrafter gennem historien. Teksterne fungerer godt, da de er stramt strukturerede omkring dette forhold og igennem en vellykket kobling mellem gode, litterære læsninger og det selvbiografiske. Enkelte forstyrrende fejl har dog sneget sig ind, fx staves Cormac McCarthy i samme essay på flere forkerte måder.

I Mor var en engelSønner kobler Andersen på lignende vis litterære essays med det selvbiografiske i form af erindringer fra farmorens hus. Sønner diskuterer overordnet set forholdet mellem fædre og sønner med afsæt i det personligt oplevede, dog uden den litterære koblingI Mor var en engel kobler Andersen på lignende vis litterære essays med det selvbiografiske i form af erindringer fra farmorens hus. diskuterer overordnet set forholdet mellem fædre og sønner med afsæt i det personligt oplevede, dog uden den litterære kobling.