Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Skyldneren : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

177 sider

Udgivet

2021

Genre og formroman, romaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Michael er syg og har kun kort tid tilbage at leve i. Han overlever et voldsomt overfald efter en bytur, men hans redningsmand er ikke lige så heldig. Men er det rimeligt, at Michael skulle have lov at overleve, når han alligevel har så kort tid tilbage at leve i? En roman om skyld og moralsk gæld og om venskab og sammenhold. For læsere af nyere dansk litteratur


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jun. 2021

af

af

Karina Høyer

d. 11. jun. 2021

Michael er syg og har kun kort tid tilbage at leve i. Han overlever et voldsomt overfald efter en bytur, men hans redningsmand er ikke lige så heldig. Men er det rimeligt, at Michael skulle have lov at overleve, når han alligevel har så kort tid tilbage at leve i? En roman om skyld og moralsk gæld og om venskab og sammenhold. For læsere af nyere dansk litteratur.

Michael bor i Aarhus, da han erfarer, at han er syg og kun har kort tid tilbage at leve i. Han fortæller hverken venner eller familie om sin sygdom. En nat bliver han overfaldet efter en bytur, men dørmanden, der redder Michaels liv, overlever ikke. Efterfølgende føler Michael stor skyld over at være den, der overlevede, når han nu alligevel har så kort tid tilbage at leve i. Han beslutter sig derfor til at bruge sin sidste tid til at opsøge mennesker, der kunne have brug for hans hjælp - måske endda hans liv for at overleve.

En lille sort roman om et absurd moralsk gældsprojekt. Romanen foregår i Aarhus, og der er mange lokale kendetegn, som læsere, der kender Aarhus vil genkende. Sproget er godt, og det store spørgsmål om, hvad et menneskeliv er værd og om menneskelivs værd i det hele taget kan måles op imod hinanden er interessant og meget fint pakket ind i historien om Michael.

Trods romanens alvorlige tematik har bogen en sort humor, der kan sammenlignes med Leroy og LiseSorgens balalajka


eller Blendstrup, fx Sorgens balalajkaTrods romanens alvorlige tematik har bogen en sort humor, der kan sammenlignes med Leroy og Lise eller Blendstrup, fx .Informationer og udgaver

2021

Bog

Peter Kristiansen (f. 1969)

Brændpunkt, 1. udgave

2021

Ebog

Peter Kristiansen (f. 1969)

Brændpunkt, 1. udgave