Gå til indholdSkyggedrengen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

347 sider

Udgivet

2016

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Krimi. Sommeren 1970 kidnappes en lille dreng på en tunnelbanestation. 40 år senere forsvinder drengens bror, Klingberg, og hustruen hyrer Danny Katz til at finde ham. Det varer ikke længe før Katz' brogede fortid sættes i forbindelse med Klingbergs forsvinden samt flere mord


Anmeldelser (4)


28. maj. 2014

Læsere af nordisk krimilitteratur, vil elske Skyggedrengen.

Carl-Johan Vallgren begynder her på en krimiserie, med Danny Katz som hovedperson. Skyggedrengen starter med at en lille dreng bliver kidnappet på en tunnelbanestation i Stockholm. Ca 40 år senere forsvinder drengens lillebror, Joel Klingberg. Danny Katz, tidligere småkriminel og narkoman, med en meget høj IQ, bliver opsøgt af Klingbergs hustru og hyret til at finde ham. Katz gik på forsvarets sprogskole sammen med Klingberg, men har ellers ikke meget tilfælles med rigmandssønnen. Da katz indleder eftersøgningen går der ikke længe før hans egen brogede fortid sættes i forbindelse med flere mord samt Klingbergs forsvinden. Han kan nu kun stole på en gammel kæreste samt en ven, begge med samme fortid som Katz. Det er en velskrevet underholdende krimi, med fart over feltet.

Den lidt skæve hovedperson kan sammenlignes med Harry Hole i Jo Nesbøs krimier. Skrivestilen leder desuden tankerne hen på en forfatter som Nesser.

Krimien Skyggedrengen er god underholdning lige fra starten. Læseren bliver fanget af plottet og den lidt skæve hovedperson vinder sympati, selvom han er lidt rå i kanterne. En krimi der bestemt kan anbefales rundt om på bibliotekerne.

Lektørudtalelse

Af

Katja Larsen

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 26. jun. 2014

Weekendavisen

Af

Lars Brix Nielsen

d. 15. aug. 2014

Børsen

Af

Line Rasmussen

2014-06-20


Informationer og udgaver

Bog

2016

Bog

2014

Bog

2014

Lydbog (net)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014

Ebog

2014

Lydbog (cd)

2014