Gå til indholdSkyggedalen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

424 sider

Udgivet

2022

genre/form

roman,

krimi,

romanerOriginaludgave

2022


Beskrivelse


I det nordlige Sverige bliver en af byen Åres afholdte indbyggere fundet mishandlet og dræbt. Hvorfor dog? De lokale politifolk får en grim mistanke og arbejder om kap med tiden og frostgraderne. Troværdig og stemningsfuld krimi til læsere af gode nordiske krimier


Anmeldelser (2)


28. jan. 2022

I det nordlige Sverige bliver en af byen Åres afholdte indbyggere fundet mishandlet og dræbt. Hvorfor dog? De lokale politifolk får en grim mistanke og arbejder om kap med tiden og frostgraderne. Troværdig og stemningsfuld krimi til læsere af gode nordiske krimier.

Johan er tidligere skiløber og medaljevinder. Nu er han 36 og lever et stille og roligt liv med sin kone i det nordsvenske skiområde omkring Åre. Han er venligheden selv, og alle er chokerede og uforstående, da han bliver fundet dræbt på brutal vis. Politifolkene Hanna Ahlander, som er flygtet fra Stockholm og ulykkelig kærlighed, og Daniel Lindskog, nyslået far med kronisk dårlig samvitighed, cirkler omkring drabet. De får først et gennembrud, da den unge kone til byens prædikant kommer ind i billedet. Anden og selvstændige del i serien "Mordene i Åre".

Viveca Sten har tidligere skrevet en række udmærkede skærgårdskrimier fra Sandhamn. Miljøskiftet til Nordsveriges sne og kulde har foreløbig ført til to spændende og troværdige krimier. Denne toer i serien holder hele vejen, hvad angår plot, komposition, personer og stemning, og kun de hårdeste hjerter lades uberørte af den.

Viveca Sten kan læses sammen med fx Mari Jungstedt og Camilla Läckberg, selv om hun skriver bedre end dem. Hun kan også læses sammen med fx Kristina Ohlsson og Åsa Larsson, som dog er i en liga for sig.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 5. feb. 2022


Informationer og udgaver

Bog

2022

Lydbog (net)

2022

Ebog

2022