Bøger / faglitteratur

Skurke

Del 65 af Tænkepauser

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
60 sider
Udgivet
2019

Beskrivelse


Fra flere forskellige vinkler, belyses hvad en skurk er.

Indhold

En helt med negativt fortegn? ; Skurkagtighedens psykologi ; Ondskabens yderside ; Muhahaha! ; Den mørke sides kraft ; Skurken, kaosagenten


I samme serie


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2019

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 2. jan. 2019

Vil du gerne vide hvorfor skurke opfører sig som skurke? Til læsere af akademiske værker, som ikke har tid til at gå i krig med 600 sider skrevet i et nørklet sprog, har vi her en perfekt udgivelse. Begrebet "skurke" koges ned til 60 sider og serveres gennem fremragende formidling. Kan også anbefales til gymnasieelever.

På 60 sider belyser Jens Kjeldgaard-Christiansen, fra flere forskellige vinkler, hvad en skurk er. Det primære fokus er de fiktive skurke, men der drages paralleller til virkeligheden. Kapitlerne har titler som "Ondskabens yderside" og "Den mørke sides kraft". "Skurke" er en del af serien "Tænkepauser" fra Aarhus Universitetsforlag, hvor aktuelle emner formidles på 60 sider. Så at sige en tænkepause i vores travle hverdag, hvor man får mulighed for at fordybe sig i store emner uden at skulle læse mange sider. "Skurke" er nummer 65 i serien.

Bogen er velskrevet og meget underholdende, formen er indbydende, den essayistiske stil hvor man fornemmer stor akademisk tyngde. Skarpt formidlet og tankevækkende udgivelse, som egner sig perfekt til bussen eller som intelligent "toiletlæsning", og den er et godt bindeled mellem den akademiske og den "virkelige" verden. Bogen er trykt på lækkert papir.

Ligner de 64 andre tænkepauser. I serien er fx MonstreFjendskab og Fjendskab der supplerer begrebet skurk ganske godtLigner de 64 andre tænkepauser. I serien er fx Monstre og der supplerer begrebet skurk ganske godt.


Weekendavisen

d. 18. jan. 2019

af

af

Marta Sørensen (f. 1986)

d. 18. jan. 2019