Bøger / faglitteratur

Skuddene i København : en reportage om Lars Vilks, ekstremisme og ytringsfrihedens grænser


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Terror i København, terror i Paris ; Som en fange i sit eget land ; Folk, som hader Lars Vilks ; Profet i sit hjemland? ; En fodboldkamp på et hemmeligt sted ; Forment adgang ; Ytringsfrihedens grænser : da Sverige lukkede ned ; Den urene skal blive ren ; En folkefjende ; Örebro : stedet, hvor gnisten sprang ; Dundergullan fra Vivalla ; Takfiristerne i Eskilstuna ; Da statsministeren drak te i moskeen ; Danmark mod Sverige ; Den mørke side ; Mail fra Julia Caesar ; Had mod muslimer ; Lars Vilks og racismen ; Blinde pletter ; Mahu og Profeten


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 26. maj 2017

"En reportage om Lars Vilks, ekstremisme og ytringsfrihedens grænser". Sådan er undertitlen i denne svenske journalistiske reportage om attentatforsøget på den svenske tegner Lars Vilks i Kulturhuset Krudttønden i København i 2015. For dig som følger debatterne om ytringsfriheden og om kulturforskelle.

I Sverige er Lars Vilks kunstneriske stemme uønsket og han selv en "persona non grata", mens samme Lars Vilks i Danmark hyldes som en kunstner, der tør udfordre ytringsfrihedens grænser. Denne kulturforskel analyseres med afsæt i interviews med danske og svenske kulturpersonligheder og politikere. To velfærdssamfund som har bevæget sig i hver sin retning under samme trussel, islamisk ekstremisme. Bogen er skrevet i reportagestil fx: "Lars Vilks ligger på et flisegulv i et kølerum i København. Han fryser, og det er ikke behageligt. Foran sig har han stablede ølkasser fulde af Tuborgflasker. Ved døren til det lille opbevaringsrum står en politimand med skudklart våben. Nogen banker på døren og råber et eller andet - det er endnu en politimand, og han bliver også lukket ind. Han holder en pistol frem for sig." Niklas Orrenius er svensk forfatter og journalist. Det er hans første bog på dansk.

Tankevækkende journalistisk reportage, der interessant analyserer paradoksale kulturforskelle mellem Sverige og Danmark.

Om attentatet fx Gud og profeten tilgiver ikkeDet gælder dit liv og Det gælder dit livOm attentatet fx Gud og profeten tilgiver ikke og .


Jyllands-posten

d. 10. juni 2017

af

af

Flemming Østergaard

d. 10. juni 2017


Berlingske tidende

d. 23. juni 2017

af

af

Bent Blüdnikow

d. 23. juni 2017


Politiken

d. 8. juni 2017

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 8. juni 2017


Social kritik

Årg. 29, nr. 152 (2017)

af

af

Lars Erslev Andersen

Årg. 29, nr. 152 (2017)