Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Skud : tekster for børn og unge


Beskrivelse


Antologi for børn og unge med digte og korte tekster af nyere danske forfattere. Teksterne skyder i mange retninger, fx familie, tyveri og kærester.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2018

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 3. sep. 2018

En antologi med korte tekster for børn og unge skrevet af forfattere, der var elever på Forfatterskolen for børnelitteratur i 2016-2018. Titlen "Skud" henviser til at teksterne skyder i mange retninger: vildskud, påskud, overskud og bambusskud. Til store børn og unge fra 12 år.

39 tekster af forskellige længder inddelt i 7 afsnit med overskrifterne: Knallertøje, Linjefarvefedteri, Lagkage, Himmelanker, Fregnefortælling, Tabu og Knitreprut. Hvert afsnit indledes med en præsentation af overskriften med en tegning, ordbogsdefinition af ordet og et tekstuddrag, hvor ordet bruges. Teksterne er en blanding af korte noveller og digte. De handler bl.a. om kærlighed, familie, tyveri, sengevæderi og appelsindans. På bogens flapper præsenteres bogens 12 forfattere, som er en blanding af debutanter og forfattere, som har udgivet enkelte bøger indenfor de sidste par år.

Emnerne er relevante for børn og unge, og kvaliteten af teksterne er på et højt niveau. Der eksperimenteres med sprog og form. Det er gode tekster, som kan bruges i danskundervisningen til arbejdet med tekstanalyse. Helt sikkert forfattere som vi kommer til at høre mere fra i de kommende år.

Jeg vælger uden filter er også en samling af korte tekster af forskellige forfattere.


Politiken

d. 6. okt. 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 6. okt. 2018


Berlingske tidende

d. 20. okt. 2018

af

af

Merete Reinholdt

d. 20. okt. 2018


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 7 (2018)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 71, nr. 7 (2018)