Gå til indholdSkub på ordene : ordtilegnelse på mellemtrinnet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Anmeldelser (2)


13. jun. 2019

En god læseforståelse kræver et godt kendskab til ord og udtryk. "Skub på ordene" giver mellemtrinslæreren mulighed for at fordybe sig i teorier om ordtilegnelse og redskaber til at arbejde med ordkendskab i undervisningen. Bogen henvender sig til lærere i grundskolen, lærerstuderende og læsevejledere.

Bogen introducerer teorien med en begrebsafklaring af ordkendskab og ordkendskabsundervisning. Dernæst følger kapitler om selve ordkendskabsundervisningen, hvortil individuelle og gruppebaserede elevaktiviteter gennemgås. Der rundes af med et kapitel om, hvordan man kan få de forskellige præsenterede strategier til at spille sammen. Ud over dette er der en særskilt del, hvor lærere kan afprøve deres eget kendskab til ord og kontekstforståelse.

En virkelig god og interessant bog for lærerstuderende og undervisere i grundskolen. Bogen har en god vægtning af teori og praksis, og det er interessant, at underviseren kan teste sig selv.

Der findes flere lærebøger om ordkendskab og ordkendskabsundervisning, fx En på sproget


Læseforståelse - indsigt og undervisning


og Læseforståelse - indsigt og undervisningDer findes flere lærebøger om ordkendskab og ordkendskabsundervisning, fx En på sproget og Der findes flere lærebøger om ordkendskab og ordkendskabsundervisning, fx En på sproget og Læseforståelse - indsigt og undervisning.

Lektørudtalelse

Af

Mette F. F Dyreborg

Læsepædagogen

Af

Sonja Henriksen

Årg. 67, nr. 6 (2019)


Informationer og udgaver

Bog

2019

Ebog

2019