Bøger / faglitteratur / øvelser

Skriveterapi : din guide til personlig vækst


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
222 sider
Udgivet
2022
Ophav
Genre og form
øvelser

Beskrivelse


Om et genialt redskab til selvudvikling, skriveterapi. For dem som ønsker at styrke den personlige velvære ved at sætte ord på tanker og følelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2014

af

af

Mette Fersum

d. 20. maj 2014

En bog til dem, der vil arbejde med personlig udvikling, og har lyst til at prøve skriveterapi som redskab. Den vil blive formidlet i nogle af livsstilsmagasinerne.

A.A. er psykoterapeut og journalist. At have en dagbog til at skrive i, kan være din bedste ven og terapeut, som kan følge og støtte dig hele livet uden kritik eller fordømmelse, skriver hun i indledningen. I 1. del fokuserer A.A. på, hvordan man kommer i gang med at skrive, og kommer med 10 gode grunde til at skrive dagbog. Forskning viser, at man kan få det bedre både fysisk og psykisk ved at skrive. Når man skriver sine tanker og følelser ned, kan man bl.a. lære at stole mere på sig selv og udvikle sin intuition. 2. del handler om, hvordan man får størst mulig udbytte af at skrive dagbog ved bl.a. at være ærlig, finde et sprog for de følelser man har, og skrive autentisk. Et kapitel handler om drømme og med en tolkning af symboler. Et andet kapitel fokuserer på skrivning og emner som selvværd, vægttab, kreativitet og stress. Sidste kapitel handler om, hvordan voksne børn af alkoholikere, som ofte ikke har lært at mærke deres egne behov, kan skrive breve og få bearbejdet ubehagelige oplevelser. Bagest er en oversigt over bogens mange nyttige værktøjer.

Der er mange bøger især i grupperne 15 og 61, der relaterer sig til emnet om personlig udvikling. Der er ikke andre nyere danske bøger specifikt om skriveterapi.

En rigtig fin bog til personlig vækst. Gennemarbejdet og godt skrevet.


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2022

af

af

Hamide Kara

d. 24. juni 2022

Om et genialt redskab til selvudvikling, skriveterapi. For dem som ønsker at styrke den personlige velvære ved at sætte ord på tanker og følelser.

Forfatter og specialist i skriveterapi Annette Aggerbeck skriver at en dagbog kan være den bedste ven og terapeut, som tilmed følger én resten af livet. Med overskrifter som "Kickstartere", "Sæt dit liv i perspektiv", "Tyd dine drømme", "Vægttab - kostdagbøger", "Arbejd med din sorg", "Brug din vrede konstruktivt" mfl. skriver Aggerbeck om de mange fordele der er forbundet med at føre dagbog. Med henvisning til forskning på området skriver forfatteren, at det at føre dagbog handler om at udvikle sig som menneske. Bogen indledes med, hvordan man kan bruge bogen, fortsætter med de praktiske forberedelser og øvelser til skriveprocessen og slutter med de emneområder som Aggerbeck selv har valgt at fokusere på. Emnerne er selvværd, kreativitet, vægttab, stress, vrede, sorg og voksne børn af alkoholikere. Bagerst i bogen findes oversigt over bogens værktøjer samt en litteraturliste.

En anbefalelsesværdigt bog om skrivekunstens mange glæder. De mange værktøjer og øvelser i bogen vil hjælpe læseren godt på vej og sikre, at man får et optimalt udbytte og inspiration til start på en skriveproces. Annette Aggerbeck viser grundigt hvordan og hvorfor.

I forhold til den tidligere udgave SkriveterapiSkrivning og sundhed, fra 2014, har bogen to nye kapitler. En anden god titel om samme emne er Skrivning og sundhedI forhold til den tidligere udgave Skriveterapi, fra 2014, har bogen to nye kapitler. En anden god titel om samme emne er .