Bøger / faglitteratur / øvelser

Skriv det : en kærlig opfordring


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
156 sider
Udgivet
2019
Genre og form
øvelser

Beskrivelse


En kærlighedshistorie om, hvordan man skriver og nyder det undervejs. Om at inspirere til at skrive ens historier fra et ægte sted. Den undersøger vedholdenhed, sårbarhed og tålmodighed som hjælpere. Med meditationer over skrivning og skriveøvelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2020

af

af

Thomas Glud

d. 14. jan. 2020

I en lettilgængelig og sympatisk tone guider Louise Rams læseren gennem en række af skrivningens tematikker. Til dig som vil gøre skrivningen, den personlige eller professionelle, til en del af din dagligdag.

Bogen er fuld af personlige råd og fortællinger fra forfatterens eget liv som skrivende. Den berører både rammerne omkring skrivningen, men går også ind og siger noget om, hvad man kan skrive samt hvordan man kan tænke om skrivningen for at få ordene til at glæde og undgå skriveblokering inden man overhovedet er gået i gang.

Bogen imødekommer, med en gennemgående positiv tone, en række af skrivningens udfordringer på pædagogisk og terapeutisk vis. Hovedsagen er at få ordene til at glide og lade den enkelte fortælle sin personlige historie, og det ærinde fremlægger Rams overbevisende. Hun fremlægger sin erfaring godt og er i det hele taget god til at fremkalde et trygt rum for skrivningen. Fokus bliver dog lidt for tungt på selve udgivelsesresultatet. Ligeledes kan den gennemgående positive og sympatiske tone godt virke trættende i længden. I den sammenhæng kan det anbefales at læse de kapitler, som fanger ens interesse. Det kan bogen godt bære.

Bogen er en blandt mange skrivebøger, men den skiller sig ud ved at være terapeutisk. Den ligger tættest på Bente Clods Skriv.