Bøger / faglitteratur / lærebøger


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
280 sider: ill.
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
lærebøger
Målgruppe
for læreruddannelse, for lærere
Undervisning
til læreren

Beskrivelse


Revideret i forhold til nye bestemmelser og beskrivelser i Fælles Mål i dansk, 2009.

Indhold

Scribo ergo cogito ; Sprogets og skriftens historie ; Skriftens kulturhistoriske betydning ; Fra proces- til produktskrivning ; Vejen til skriften - om skriveprocessen ; Tekstens hus - om tekstens konstruktion ; Teksters byer - om genreskrivning ; Fiktionsskrivning ; Skriftlig dansk ; Journalistiske genrer og webgenrer ; Progression og skrivedidaktik - i indskoling, mellemtrin og udskoling ; Håndskrivningens didaktik ; Computerskrivningens didaktik ; Fra tavle til smartboard ; Evaluering og efterbehandling af skriftlige produkter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 18. feb. 2011

Skriftens veje er skrevet til folkeskolens og ungdomsuddannelsernes skrivelærere gennem alle skriveforløbets faser helt fra den tidlige legeskrivning og frem til genreskrivningens og projektopgavernes udfordringer for de unge studerende. Det er derfor en oplagt grundbog at anvende i læreruddannelsen samt at have stående på lærerbiblioteket.

Denne antologi er 2. og reviderede udgave af bogen af samme titel fra 2009. Bogen er revideret i forhold til de nye bestemmelser og beskrivelser i Fælles mål for dansk, 2009 og giver en grundig indføring i de mange veje ind i skrivningens univers gennem skriveprocessens mange faser og muligheder på de forskellige klassetrin. Bogen behandler især indholdssiden ved skrivning, men også computer- og håndskrivning gennemgås.

Hvis man vil anvende teorierne og ideerne fra denne bog til undervisning i folkeskolens ældste klasser, vil det være oplagt at anvende Johannes Fibigers Skrivekogebogen, 2008 i serien Gyldendals små opslagsbøger som en elevhåndbog.

God grundbog til læreruddannelsen i skrivning og velstruktureret værktøj og vejledning for lærere til undervisning i skrivningens mangfoldige univers.