Bøger / faglitteratur til børn

Skovrydning


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Palmeolie, Indonesien ; Papirindustri, Finland ; Skovprodukter, Nepal ; De østlige provinser, Rusland ; Manaus, Amazonas, Brasilien ; Bæredygtig fremtid


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2012

af

af

Inge Lykke

d. 17. feb. 2012

Til unge fra 13 til 16 år. Bogen kan bruges til frilæsning, til projektarbejde eller som oplæg til debat om, hvorvidt skovrydning bidrager til udvikling eller ødelæggelse, da der efter hvert beskrevne projekt er konkrete spørgsmål at diskutere.

Gennem projekter fra Indonesien, Finland, Nepal, Rusland og Brasilien beskrives positive og negative påvirkninger af naturen og kulturen, når store skovområder ryddes. Skove udgør en livsvigtig ressource for hele Jorden. Ryddes der for meget skov, truer det biodiversiteten, ryddet skovbund bliver hurtig ufrugtbart, og afbrænding af træer producerer drivhusgasser. Men alle projekterne giver arbejde til den fattige del af befolkningen, landene tjener penge, og der sker en udvikling. Det er denne modsætning, som er bogens tema. Fine farvebilleder, faktabokse, tabeller og landkort understøtter teksten. Bagerst en ordliste, som er vigtig, da der bruges en del ord, der nok ikke er lige kendte for enhver læser i målgruppen.

Der findes en del bøger, som behandler fældning af regnskove fx Regnskovene forsvinder - hvad gør vi? fra serien Globale spørgsmål. Det nye her er, at det drejer sig om skovområder også i andre dele af verden, og at der er formuleret debatspørgsmål.

Bogen behandler et meget vigtigt emne, som vi er nødt til at forholde os til i fremtiden. At den præsenterer udfordringerne i et indbydende layout, hvor alle sider er farvede i gule, grønne og blå pastelfarver gør bogen ekstra attraktiv.



Informationer og udgaver