Gå til indholdSkovpigen Skærv : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

275 sider: ill. i farver

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Anmeldelser (9)


21. okt. 2016

"Når du kommer i nød, skal du finde det første træ". Sådan lyder mor Godivas råd til datteren Skærv, et råd hun får brug for. En anderledes, magisk og eventyrlig fortælling, til højtlæsning for børn fra ca. 8 år.

Skærv bor sammen med sin mor Godiva, far Frejk og lillebror Nor i skoven. De lever et lykkeligt liv i pagt med naturen, indtil den dag hendes forældre tages som slaver af den onde fyrste. Pesten hærger i landet, vinteren trænger sig på og Skærv er ensom. Men ved venners og naturens hjælp, lykkes det Skærv at overleve. Forfatter Kim Leine er især kendt for sine prisbelønnede romaner om Grønland. Illustreret af Peter Bay Alexandersen.

Dette er en helt speciel og magisk fortælling for både børn og voksne. Forfatteren leger med fortællestemmen, taler direkte til læseren og skaber en speciel stemning. Det er en fortælling om overlevelse og venskab på flere planer, for Skærvs overlevelse i skoven er også symbol på en andens overlevelse. Bogen tager pludselig en meget uventet drejning, der gav et sug i denne lektørs mave og hjerte. De smukke illustrationer spiller perfekt sammen med den helt særlige historie. En smuk læseoplevelse.

Kan sammenlignes med nogle af de virkelig store fortællinger, hvor syge eller ensomme børn finder flugt i en eventyrverden. Her kan fx nævnes Michael Endes Den uendelige historie


Brødrene Løvehjerte


eller Astrid Lindgrens Brødrene LøvehjerteKan sammenlignes med nogle af de virkelig store fortællinger, hvor syge eller ensomme børn finder flugt i en eventyrverden. Her kan fx nævnes Michael Endes Den uendelige historie eller Astrid Lindgrens Kan sammenlignes med nogle af de virkelig store fortællinger, hvor syge eller ensomme børn finder flugt i en eventyrverden. Her kan fx nævnes Michael Endes Den uendelige historie eller Astrid Lindgrens Brødrene Løvehjerte.

Lektørudtalelse

Af

Merete Trap

Kristeligt dagblad

Af

Mai Misfeldt

d. 20. dec. 2016

Politiken

Af

Steffen Larsen

d. 4. nov. 2016

Jyllands-posten

Af

Marie Theilmann

d. 15. jan. 2017

Berlingske tidende

Af

Kari Sønsthagen

d. 8. nov. 2016

Information

Af

René Jean Jensen

d. 12. nov. 2016

Weekendavisen

Af

Jannie Schjødt Kold

d. 2. dec. 2016

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Cecilie Rosdahl

2016-12-06

Børn & bøger

Af

Eiler Jensen

Årg. 70, nr. 2 (2017)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Bog

2016

Bog

2016

Ebog

2016