Gå til indholdBøger / faglitteratur

Skolens læringsmiljø : selvopfattelse, motivation og læringsstrategier


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

341 sider: ill.

Udgivet

2007

Målgruppe

til voksne

Undervisning

for lærere, for læreruddannelse


Beskrivelse


Om hvilken betydning elevernes selvopfattelse har for både deres motivation og læring, for de valg, de træffer, og for deres psykiske og emotionelle reaktioner. Med det udgangspunkt diskuteres centrale spørgsmål knyttet til læringsmiljø, læringsstrategier og organisering af undervisning


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2007

Skolens læringsmiljø er en meget relevant og velegnet bog for alle undervisere, erfarne som uerfarne. Bogen er meget brugbar i de pædagogiske fag på lærerseminarierne og bør samtidig også læses af udøvende undervisere samt diverse skoleledere.

Det norske forfatterpar har skrevet flere forskellige pædagogiske titler, deriblandt bogen Selvoppfatning, motivasjon og læringsmiljø fra 1998, som denne bog er en videreførelse og udvidelse af. Bogen tager fat på problematikkerne omkring hvor stor betydning for undervisningen emner som læringsmiljø, -strategier og -organisering har. Spørgsmålene debatteres med udgangspunkt i forskningsresultater og pædagogiske teorier. Bogens hovedemner er: læring, selvopfattelse, motivation, læringsmiljø og læringsstrategier. Bogen er velskrevet, teoretisk velfunderet og rummer mange praktiske eksempler, som fremmer forståelsen af teorierne.

Denne udgivelse præsenterer nogle teorier og problemfelter, som andre bøger også har fat på, uden dog at kunne erstatte hinanden. Som supplement til denne udgivelse kan eksempelvis anbefales Relationer i skolen, 2006 og Hvad er god undervisning, 2005.

God, aktuel og relevant udgivelse. Meget velegnet til brug på læreruddannelsen.


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 45, nr. 1 (2008)

af

af

Palle Bendsen

Årg. 45, nr. 1 (2008)Informationer og udgaver

2007

Bog

Akademisk, 1. udgave