Gå til indholdBøger / faglitteratur

Skolens formål : dannelse, splittelse og uniformativering


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

564 sider

Udgivet

2022

Ophav
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Med udgangspunkt i skolens formål undersøges og diskuteres, hvorledes pædagogisk tradition har været udsat for nedbrydende processer i nyere tid. Bogen har relevans for lærerstuderende, uddannelsesforskere samt andre med engagement i skoleverdenen


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jul. 2022

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 8. jul. 2022

Med udgangspunkt i skolens formål undersøges og diskuteres, hvorledes pædagogisk tradition har været udsat for nedbrydende processer i nyere tid. Bogen har relevans for lærerstuderende, uddannelsesforskere samt andre med engagement i skoleverdenen.

Bogen er bygget op over fire dele. Del 1 fortæller om udviklingen indenfor skolens formål og formålets tradition gennem tiden. Del 2 dykker ned i splittelsesprocessen i perioden 1993-2006. 3. del fokuserer på uniformativeringen i perioden 2006-2013. Bogen afsluttes med, at forfatteren går i dybden med samt diskuterer den pædagogiske videnskab og læreruddannelsen.

Det er en yderst gennemarbejdet og velovervejet udgivelse, som kommer godt i dybden med sine analyser og tolkninger. En både vedkommende, tankevækkende, omfattende og relevant udgivelse for alle med engagement i skoleverdenen. Er absolut værd at læse i sin helhed.

Bogen kan læses sammen med forfatterens Ballade i pædagogikkens forsamlingshusSidste chance


eller antologien Sidste chanceBogen kan læses sammen med forfatterens Ballade i pædagogikkens forsamlingshus eller antologien .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 17. maj. 2022

af

af

Ove Christensen (f. 1960)

d. 17. maj. 2022


Unge pædagoger

Årg. 83, nr. 2 (2022)

af

af

Hans Dorf

Årg. 83, nr. 2 (2022)Informationer og udgaver

2022

Bog

Thomas Aastrup Rømer

Klim, 1. udgave

2022

Ebog

Thomas Aastrup Rømer

Klim, 1. elektroniske udgave