Bøger / faglitteratur

Skilsmissers følelsesunivers : set ud fra kvinders synsvinkel


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
181 sider
Udgivet
2012
Ophav
Målgruppe
for kvinder

Beskrivelse


22 kvinder i alderen 30-60 år beretter om deres skilsmisser og de oplevelser og følelser, som kan udspille sig i forbindelse med en skilsmisse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2012

af

af

Mette Fersum

d. 21. sep. 2012

Bogen henvender sig til kvinder, der er blevet skilt, eller overvejer det. Den giver også forskellige bud på, at hvis vi tør bruge følelserne som drivkraft, kan tilværelsen blive mere givende og lidenskabelig.

Forfatteren synes skilsmisser oftest i medierne bliver fremstillet som noget negativt. Med bogen ønsker hun at beskrive, at det kan være anderledes. Ligeledes ønsker hun at sætte mere fokus på de forskellige årsager til, at det sker. Forfatteren skriver et sted i indledningen: Vi skal lære at elske vores kriser, for gennem dem bliver vi stærkere og rigere som mennesker. Det primære i bogen er, at forfatteren har valgt at interviewe 22 kvinder i alderen 30-60 år om deres skilsmisse. Fokus i interviewene er følelserne, og hvordan de kan være drivkraft til ny udvikling for den enkelte kvinde. De fortæller åbent om jalousi, vrede, at have forskellige værdier til tilværelsen, idealbilledet af at være mor, frygt, skyld og skam, utroskab, tomhed, desillusion og samliv med et menneske med psykopatiske træk osv. Forfatteren har en eksistentialistisk tilgang til emnet. Hun beskriver desuden forskellige teorier, omend meget overfladisk. Det primære omdrejningspunkt er kvindernes forskellige historier på godt og ondt.

Der er Happy, happy : en skilsmissebog, 2012. En bog hvor (svenske) kvinder fortæller deres historie om skilsmisse.

Mange kvinder kan måske genkende sig selv, og de mange følelser der opstår i de situationer, kvinderne beskriver.