Gå til indholdBøger / faglitteratur / vejledninger

Skilsmissen : det gode samarbejde er et spørgsmål om vilje


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

188 sider

Udgivet

2008

Genre og formvejledninger

Beskrivelse


Handler om skilsmisse på børnenes præmisser og er baseret på forfatterens erfaringer fra hendes egen skilsmisse


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jytte Bræmer

2008

For mennesker der står foran eller midt i en skilsmisse.

De gode råd om skilsmisseprocessen er baseret på forfatterens egne erfaringer. Bogens fokus er det følelsesmæssige kaos, vrede, jalousi, osv., der som oftest er en del af en skilsmisse. Pointen er, at med klare metoder og en bevidsthed om eget ansvar for processen, kan skilsmissens omkostninger, specielt i forhold til børnene, blive mindre smertefulde. Bogen er meget jordbunden og konkret i sine anvisninger i de mentale metoder, der efter forfatterens erfaringer kan skabe en mere værdig og tålsom proces. Bevidstheden om krisers stadier, og hvordan de håndteres ved at gøre brug af nuets og tankens kraft, Kaizen-metoden, der bryder en uoverskuelig proces op i mindre enheder og små step, fem genveje, der medvirker til at holde sig på den rette vej til et godt samarbejde med den tidligere ægtefælle, kan umiddelbart virke banale, men kan måske være måden at gøre en følelsesmæssig uoverskuelig periode mere håndterbar.

Der er meget litteratur til hjælp i en skilsmisse, men denne kan med sit fokus på det følelsesmæssige måske bedst sammenlignes med Humle: Skilles uden skrammer, 1999 og Kyhn: Den perfekte skilsmisse, 2007.

En lille letlæst selvhjælpsbog til at komme igennem en skilsmisse og samtidig gøre den mindre smertefuld for børnene.Informationer og udgaver

2008

Bog

Charlotte Berg (f. 1969-01-24)

Fokus, 1. udgave