Bøger / faglitteratur / essays

Skildpaddetanker : fra en foruroliget verden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
182 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
essays

Beskrivelse


52 korte tekster om eksistensen, tilværelsen, og vores foruroligende verden.

Indhold

  • At tage ansvar for fremtiden

  • At se børnene vokse op

  • At hjælpe andre

  • Sange der former os

  • At elske med den elskede

  • At miste den elskede

  • At være ens bag alle forskellene

  • At være alene

  • Dyrets sidste rejse

  • Forskellen på det vi siger og det vi gør

Se alle (52)

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 7. mar. 2017

Korte tekster om rejsen mellem fødsel og død, og alt der imellem. Til læsere af aforismer om hverdags-filosofi.

Ligesom nyfødte skildpaddeunger krabber vi over sandet uden af vide hvad der venter os forude. Mickey Gjerris, teolog og lektor i bioetik, har gjort sig tanker om eksistensen, tilværelsen, og vores foruroligende verden. Disse er samlet i 52 korte tekster, der alle har titlen "Om at...", fx "Om at tage ansvar for fremtiden", "Om at sørge over idolers død", "Om forundringens gave", "Om at balancere mellem respekt og omsorg for hinanden". Bogen tog sin begyndelse på Facebook, hvor MG for nogle år siden begyndte at lave opslag med "indlysende sandheder".

En buket af tanker om livet, vores relationer til hinanden, og fænomener i vores tid. Tanker, som nemt drukner i det daglige liv for de fleste af os. Mickey Gjerris tilbyder her en eftertænksomhedens pause til læsere, der ligesom han filosoferer over indlysende sandheder, som går tabt i "hamsterhjulet". Hvis man kan udlede en morale af MG's tekster må det være denne: Fingrene op af den fælles kagedåse, og husk at dele med de andre i stedet for at proppe munden.

Cigaretten bagefterEn hårnål klemt inde bag panelet er en buket af aforismer, brudstykker og korte essays om kultur, samfund, litteratur og livet. I En hårnål klemt inde bag panelet filosoferer digteren Søren Ulrik Thomsen over oplevelser i sit liv, herunder bl.a. erindringen, sin egen dødelighed og fænomener i samtidenCigaretten bagefter er en buket af aforismer, brudstykker og korte essays om kultur, samfund, litteratur og livet. I filosoferer digteren Søren Ulrik Thomsen over oplevelser i sit liv, herunder bl.a. erindringen, sin egen dødelighed og fænomener i samtiden.


Politiken

d. 28. mar. 2017

af

af

Svend Brinkmann

d. 28. mar. 2017


Kristeligt dagblad

d. 28. mar. 2017

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 28. mar. 2017