Gå til indholdSkildpaddens langsomme vals


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

723 sider

Udgivet

2013

genre/form

roman,

humorOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Søstrene Iris og Josephines forhold har ikke forandret sig til det bedre efter deres fælles bedrag med at skrive en succesroman. Iris er indlagt med depression, og Josephine er velhavende men ensom. Og på kærlighedsfronten efterstræber de den samme mand


Anmeldelser (3)


18. dec. 2013

Hermed 2. del af den franske bestsellerserie om de franske søstre Josephine og Iris, som vi lærte at kende i Krokodillens gule øjne. Bogen er i helt samme udstyr som sin forgænger og vil kalde på de samme læsere, der måske ligesom mig vil have lyst til at dømme "nøl.".

Hvor første bog overraskede og charmerede med sit vid og bid og sine tossede indfald om søstrene og kvinderne omkring dem, så er der for meget ordrig skildpaddegang over denne efterfølger, som også bliver lidt for vanvittig. Det går skidt for vores hovedpersoner: søstrene, hvis skæbner kom en tur i centrifugen i bog 1, er ikke blevet meget lykkeligere. Iris er indlagt med depression, Josephine er flyttet til en fin ejendom med besynderlige naboer i Paris, men er ensom og har problemer med mænd og kærligheden. Deres mor er på randen af vanvid, og papfar Marcels forhold til den frodige Josiane er forhekset og deres lille søn er en genfødt Albert Einstein. Dertil kommer en række mord på kvinder i Paris og overfald på Josephines datter i London. Bedraget florerer på alle niveauer.

Bogens skæve stil balancerer mellem svenske Karin B. Holmqvist, Marian Keyes og Jill Mansell tilsat et stænk vanvid.

Forfatteren formår desværre ikke at finde samme humoristiske underholdningsgear, og da bogen simpelthen er for lang med for mange ind- og udfald, vil en del læsere nok blive skuffede. Vi afventer bind 3 og håber, at Pancol finder tilbage til stil og stemning, som vi kender den.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Beth Høst

2014-04-30

Weekendavisen

Af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 11. apr. 2014


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2015

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2014

Ebog

2014

Bog

2013