Gå til indholdBøger / faglitteratur

Skibet fra helvede : da Anden Verdenskrigs rædsler drev i land på Møn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

326 sider: ill.

Udgivet

2021

Ophav
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Ved krigens afslutning forsøgte tyskerne at skille sig af med nogle af deres fanger ved at sejle dem ud i skibe. I bogen fortælles historien om et skib med kz-fanger, der drev i land på Møn. De lokale igangsatte en redningsaktion, da skibet drev i land. For historisk interesserede


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2021

af

af

Martin Minka Jensen

d. 8. apr. 2021

Ved krigens afslutning forsøgte tyskerne at skille sig af med nogle af deres fanger ved at sejle dem ud i skibe. I bogen fortælles historien om et skib med kz-fanger, der drev i land på Møn. De lokale igangsatte en redningsaktion, da skibet drev i land. For historisk interesserede.

Om morgenen d. 5. maj 1945 vågnede beboerne på Møn op til et skib fyldt med rædsler. En synkefærdig pram blev bugseret på land ved fiskerlejet Klintholm Havn. Ombord var 375 kz-fanger fra den tyske koncentrationslejr Stutthof. De lokale igangsatte en redningsaktion for at hjælpe de udsultede og pinte fanger på skibet. I desperation havde det nazistiske styre i krigens afsluttende fase forsøgt at skaffe en masse fanger fra koncentrationslejrene af vejen. En af metoderne var at fylde gamle skibe med fanger og sende dem på havet i håb om, at de ville synke eller blive bombet af de allierede. Det skete for en stor del af fangerne fra Stutthof, hvor mange danske kommunister og politifolk sad. Vi følger en række personers skæbne fra krigens begyndelse og til de endte på det skib, bogen handler om.

Velskrevet bog om dette stykke historie om krigens afsluttende rædsler. At man følger nogle navngivne personer og binder deres historie op på de store begivenheder giver en nærværende læseoplevelse. Vigtigt bidrag til historien om nazisternes desperate forsøg på at slette sporene for deres ugerninger.

Dødens havomhandler også historien om disse mange skibe fyldt med flygtninge.


Krigsvidenskab.dk [online]

d. 27. aug. 2021

af

af

Poul Grooss

d. 27. aug. 2021


Historie-online.dk [online]

d. 5. maj. 2021

af

af

Erik Ingemann Sørensen

d. 5. maj. 2021


Berlingske tidende

d. 31. maj. 2021

af

af

Bent Blüdnikow

d. 31. maj. 2021


Jyllands-posten

d. 8. maj. 2021

af

af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 8. maj. 2021Informationer og udgaver

2021

Bog

Illustrator: Dorte Birgitta Maria Simonsen

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2021

Ebog

Illustrator: Dorte Birgitta Maria Simonsen

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2021

Lydbog (net)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Lindhardt og Ringhof