Gå til indholdSkibet fra helvede : da Anden Verdenskrigs rædsler drev i land på Møn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Ved krigens afslutning forsøgte tyskerne at skille sig af med nogle af deres fanger ved at sejle dem ud i skibe. I bogen fortælles historien om et skib med kz-fanger, der drev i land på Møn. De lokale igangsatte en redningsaktion, da skibet drev i land. For historisk interesserede


Anmeldelser (5)


8. apr. 2021

Ved krigens afslutning forsøgte tyskerne at skille sig af med nogle af deres fanger ved at sejle dem ud i skibe. I bogen fortælles historien om et skib med kz-fanger, der drev i land på Møn. De lokale igangsatte en redningsaktion, da skibet drev i land. For historisk interesserede.

Om morgenen d. 5. maj 1945 vågnede beboerne på Møn op til et skib fyldt med rædsler. En synkefærdig pram blev bugseret på land ved fiskerlejet Klintholm Havn. Ombord var 375 kz-fanger fra den tyske koncentrationslejr Stutthof. De lokale igangsatte en redningsaktion for at hjælpe de udsultede og pinte fanger på skibet. I desperation havde det nazistiske styre i krigens afsluttende fase forsøgt at skaffe en masse fanger fra koncentrationslejrene af vejen. En af metoderne var at fylde gamle skibe med fanger og sende dem på havet i håb om, at de ville synke eller blive bombet af de allierede. Det skete for en stor del af fangerne fra Stutthof, hvor mange danske kommunister og politifolk sad. Vi følger en række personers skæbne fra krigens begyndelse og til de endte på det skib, bogen handler om.

Velskrevet bog om dette stykke historie om krigens afsluttende rædsler. At man følger nogle navngivne personer og binder deres historie op på de store begivenheder giver en nærværende læseoplevelse. Vigtigt bidrag til historien om nazisternes desperate forsøg på at slette sporene for deres ugerninger.

Dødens hav


omhandler også historien om disse mange skibe fyldt med flygtningeDødens hav omhandler også historien om disse mange skibe fyldt med flygtninge.

Lektørudtalelse

Af

Martin Minka Jensen

Krigsvidenskab.dk [online]

Af

Poul Grooss

2021-08-27

Historie-online.dk [online]

Af

Erik Ingemann Sørensen

2021-05-05

Berlingske tidende

Af

Bent Blüdnikow

d. 31. maj. 2021

Jyllands-posten

Af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 8. maj. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021