Bøger / faglitteratur

Skeptikerens bog

Del 1 af Urnebøger V1

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
Ca. 60, xix sider
Udgivet
2017
Ophav

Beskrivelse


Ny oversættelse af Prædikerens bog. Om et skeptisk menneske, der stræber efter at få indsigt i livet, begræder sin uvidenhed og klager over menneskenes grusomhed og dumhed.

I samme serie


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juli 2017

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 25. juli 2017

Lille bog om et skeptisk menneske, der stræber efter at få indsigt i livet, og som begræder sin uvidenhed, og klager over menneskets grusomhed og dumhed. For læsere, der interesserer sig for overvejelser om livet, eksistens og tro.

Skeptikeren stræber efter at forstå universets hemmelighed og indser, at der er grænser for, hvad selv et vist menneske kan fatte, men kommer dog frem til, at mennesket ikke kan gøre noget bedre end at glæde sig og opføre sig ordentligt, spise og drikke med muntert hjerte og nyde livet med én, det holder af, alle sit livs flygtige dage. Bogen er en ny oversættelse og fortolkning af Prædikerens Bog fra Det Gamle Testamente. Den indeholder en kildefortegnelse og et efterord, der uddyber overvejelser i forbindelse med nyoversættelsen af den originale hebraiske tekst. Skeptikerens Bog er første bog i en række af små "urnebøger" - bøger man gerne vil have stående ved siden af sin urne, så andre kan få mulighed for en stund at dvæle ved nogle vise ord. Skeptikerens Bog er illustreret af Dorte Karrebæk på skitser af Leonardo da Vinci.

Interessant ny præsentation af en stadig aktuel gammelkendt tekst, der kan introducere den til nye læsere.

Skeptikerens Bog findes i en anden oversættelse i Bibelen (Autoriseret oversættelse 1992, 1319 sider)EtikkenKejser Marcus Aurelius tanker "til sig selv", som også indeholder andre lignende skrifter. I Etikken undersøger Aristoteles ligeledes det gode liv og det samme gør Kejser Marcus Aurelius i Kejser Marcus Aurelius tanker "til sig selv"Skeptikerens Bog findes i en anden oversættelse i Bibelen (Autoriseret oversættelse 1992, 1319 sider), som også indeholder andre lignende skrifter. I undersøger Aristoteles ligeledes det gode liv og det samme gør Kejser Marcus Aurelius i Kejser Marcus Aurelius tanker "til sig selv"Skeptikerens Bog findes i en anden oversættelse i Bibelen (Autoriseret oversættelse 1992, 1319 sider), som også indeholder andre lignende skrifter. I Etikken undersøger Aristoteles ligeledes det gode liv og det samme gør Kejser Marcus Aurelius i .



Informationer og udgaver