Gå til indholdSkarpskytten fra Banja Luka : spændingsroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

244 sider

Udgivet

2021

genre/form

roman,

krimi,

romanerOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Indbyggerne i den lille nordjyske by Sønderby bliver rystede, da den stilfærdige Christian bliver myrdet. Kathrine, der arbejder på integrationskontoret, sætter sig for at se nærmere på Christians fortid. For læsere af krimier, hvor personlighed og motiv spiller en central rolle


Anmeldelser (2)


17. sep. 2021

Indbyggerne i den lille nordjyske by Sønderby bliver rystede, da den stilfærdige Christian bliver myrdet. Kathrine, der arbejder på integrationskontoret, sætter sig for at se nærmere på Christians fortid. For læsere af krimier, hvor personlighed og motiv spiller en central rolle.

Christian vidnede ved krigsforbryderdomstolen i Haag. En af dem, som havde noget at skjule der, er John, der egentlig hedder Nikola og som var skarpskytte under Balkankrigen. John er nu, under falsk identitet, bosat i Sønderby med sygeplejersken Benedicte og deres to børn, og ingen kender til hans rigtige identitet. Som læser får du oplysninger fra fire forskellige synsvinkler: Christians, Kathrines, Johns (Nikolas) og så Jovan Malesevic fra Banja Luka, nu bosiddende i Sverige. Jovan bliver sendt til Sønderby, da en kilde har genkendt Christian på havnen, og Jovan vil nu have hævn for Christians vidnesbyrd. Samtidig genkender John også Christian, og som læser bliver du i tvivl om, hvad motivet for at myrde Christian egentlig er. Hævn, tavshed eller noget helt tredje? Første bind i serien er Natten er deres


Christian vidnede ved krigsforbryderdomstolen i Haag. En af dem, som havde noget at skjule der, er John, der egentlig hedder Nikola og som var skarpskytte under Balkankrigen. John er nu, under falsk identitet, bosat i Sønderby med sygeplejersken Benedicte og deres to børn, og ingen kender til hans rigtige identitet. Som læser får du oplysninger fra fire forskellige synsvinkler: Christians, Kathrines, Johns (Nikolas) og så Jovan Malesevic fra Banja Luka, nu bosiddende i Sverige. Jovan bliver sendt til Sønderby, da en kilde har genkendt Christian på havnen, og Jovan vil nu have hævn for Christians vidnesbyrd. Samtidig genkender John også Christian, og som læser bliver du i tvivl om, hvad motivet for at myrde Christian egentlig er. Hævn, tavshed eller noget helt tredje? Første bind i serien er Natten er deres.

En spændende og velskrevet krimi, som med sine skift i synsvinkel holder læseren hen i det uvisse helt til sidst. Hovedpersonerne og fortællestilen minder om Sara Blædels krimier med Louise Rick og Camilla Lind.

Krimierne Den sindssyge polak


Fortidens synder


og Fortidens synder trækker også tråde tilbage til BosnienKrimierne Den sindssyge polak og trækker også tråde tilbage til BosnienKrimierne Den sindssyge polak og Fortidens synder trækker også tråde tilbage til Bosnien.

Lektørudtalelse

Af

Kirstine Louise Grøngaard

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 21. aug. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021

Ebog

2021

Lydbog (net)

2021