Bøger / skønlitteratur til børn / romaner

Skammertegnet


Beskrivelse


Dina falder i kløerne på Drakans onde fætter Valdracu, som bruger hende til at tyrannisere borgerne i Dracana. Dinas bror, Davin, beslutter sig for at tage ud og redde hende. For fantasylæsere fra 10 år.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2001

af

af

Flemming Dehn (skole)

d. 8. feb. 2001

Skammertegnet er en selvstændig fortsættelse af Skammerens datter (00/07), og det er stadig en "fantasyfortælling" på et meget højt niveau. Velskrevet, spændende og medrivende. Medama Tonerra bliver på en rejse med Dina til Laclan-klanen angrebet af nogle af Drakans folk. Drakan huserer stadig i Lavlandet, og for ham er det afgørende at få fat i mor og datter. Skammere skal slås ihjel. Der er ikke brug for folk, der kan gennemskue ens beskidte handlinger. Nu udspilles der en drabelig historie med forviklinger, fægtekamp på liv og død, mystiske forrædere, bortførelse, trusler, vold, tyveri af Skammertegnet, en fantastisk redningsaktion da Dina skal reddes hjem og til slut det endelige opgør med ondskaben. Ja, der sker meget på de 289 sider, men det er ikke en side for meget. Og det hele foregår i et middelalderagtigt samfund, hvor Lavlandet styres af en ondsindet satan, der ikke skyr noget middel for at smage magtens sødme, og så Højlandet, hvor klanerne gør meget for at holde fred. Bogens temaer er: pubertet, afmagt, kærlighed, magtsyge, hjælpsomhed o.m.m. En flot læseoplevelse fra 6. klasse.


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2001

af

af

Susanne Thøfner

d. 8. feb. 2001

I denne fortsættelse af Skammerens datter (00/07) deler Dina hvervet som hovedperson med sin storebror Davin, så de fortæller på skift. Ved svig og bedrag ender Dina som fange hos den onde Drakans fætter, der kan se sin fordel i at misbruge hendes skammerevner. Davin, der drømmer om kamp og ære, drager sammen med sine venner ud for at redde sin søster, og samtidig bliver han selv voksen. Bogen er pænt og tydeligt trykt, og forsidebilledet af Davin med sit sværd er stemningsfuldt og fængslende. Handlingen hænger godt sammen og er fuld af elementær spænding, venskab og stemning og giver ikke mindst en varm og nuanceret skildring af Dina og Davin og deres udvikling, tanker og følelser. En varm og helstøbt fantasyfortælling om venskab og samvittighed, hvor det middelalderagtige samfund og deres indbyggere vil fascinere såvel drenge som piger. Bogen kan læses for sig selv, men vinder ved, at man har læst Skammerens datter først. Med sine mange kapitler og mundrette, letflydende sprog egner bogen sig fint til oplæsning. Til oplæsning fra ca. 10 år og selvlæsning fra 11-12 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2021

af

af

Mette Balle Christensen

d. 10. dec. 2021

Dina falder i kløerne på Drakans onde fætter Valdracu, som bruger hende til at tyrannisere borgerne i Dracana. Dinas bror, Davin, beslutter sig for at tage ud og redde hende. For fantasylæsere fra 10 år.

Dina og hendes mor lokkes i baghold og Dinas mor bliver såret. Davin beslutter sig for at hævne angrebet, men opdager, at tingene ikke er, som han troede. Davin bliver hårdt såret og Dina tager sammen med drengen Travis ud for at finde urter, der kan få Davins sår til at læges. Desværre bliver Dina og Travis taget til fange og ender hos Drakans onde fætter, Valdracu. Han tvinger Dina til at bruge sine skammerevner på byens befolkning. Davin tager sammen med Mathias, Krudtmås og Rosa ud for at redde Dina, men det er ikke så ligetil, som de havde håbet på. Bogen er 2. bind i den illustrerede udgave, hvor 1 bind er Skammerens datter.

En rigtig fin udgave af Lene Kaaberbøls klassiker. Bogen er en pragtudgave med smukke illustrationer.

Til læsere, der godt kan lide illustrerede fantasyromaner, kan fx anbefales Harry Potter og de vises stenHarry Potter og De Vises Sten.


litteratursiden.dk

d. 8. jan. 2022

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 8. jan. 2022

I andet bind af det illustrerede pragtværk om skammerens datter er tonen blevet mørkere og følelserne mere nuancerede. I midten af begivenhederne i Lene Kaaberbøls middelalderlige parallelunivers, hvo...


Berlingske tidende

d. 17. feb. 2001

af

af

Kari Sønsthagen

d. 17. feb. 2001


BUM

Årg. 18, nr. 3/4 (2000)

af

af

Birger Hauptmann

Årg. 18, nr. 3/4 (2000)