Gå til indholdSkam : noveller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

151 sider

Udgivet

2017

genre/form

novellerOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Noveller. Antologi, der afsøger fænomenet skam. Hvad er det, der vækker skammen og hvordan opleves den?


Anmeldelser (6)


26. sep. 2017

Novelleantologi, der afsøger fænomenet skam. Hvad er det, der vækker skammen og hvordan opleves den? For unge voksne og læsere af ny dansk litteratur.

Fjorten danske forfattere bidrager til denne novelleantologi om skammen og skamfølelsens mange forskellige ansigter. Der er noveller om blandt andet skamfølelse i forbindelse med spiseforstyrrelser, ødelagte relationer, misforståelser, kroppen, sex og identitetssøgen.

Udmærket novellesamling, der følger op på SKAM tv-seriefeberen (måske lidt sent) med sit fokus på noveller om følelsen og fænomenet skam. I stort set alle novellerne er det unge mennesker, der er hovedpersoner, og samlingen egner sig derfor særligt godt til unge læsere og til danskundervisningen i 3.g.

Vingeskudt


Hvis der skulle komme et menneske forbi


er en roman for unge, der også behandler emnet skam. Derudover er Thomas Korsgaards Hvis der skulle komme et menneske forbi og flere andre værker af de øvrige bidragsydere til antologien også relevante at sammenligne medVingeskudt er en roman for unge, der også behandler emnet skam. Derudover er Thomas Korsgaards og flere andre værker af de øvrige bidragsydere til antologien også relevante at sammenligne medVingeskudt er en roman for unge, der også behandler emnet skam. Derudover er Thomas Korsgaards Hvis der skulle komme et menneske forbi og flere andre værker af de øvrige bidragsydere til antologien også relevante at sammenligne med.

Lektørudtalelse

Af

Cæcilie Hjorth Pedersen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Pia Bechmann

2017-10-11

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Mikkel Nordvig (f. 1976)

2017-12-01

Politiken

Af

Steffen Larsen

d. 18. nov. 2017

Berlingske tidende

Af

Eva Selsing

d. 5. okt. 2017

Børn & bøger

Af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 70, nr. 8 (2017)


Informationer og udgaver

Bog

2017

Ebog

2017