Gå til indhold



Bøger / faglitteratur til børn

Skal jeg fortælle dig om ordblindhed? : en guide til familie, venner og professionelle


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

41 sider: ill.

Udgivet

2014

Ophav

Alan M. Hultquist



(forfatter)

Kirsten Gjerding



(illustrator)

Tine Lekdorf



(redaktør)

Charlotte Pietsch



(oversætter)
Målgruppe

til børn, til voksne

Undervisning

Højtlæsning fra 7 år. Selvlæsning fra 12 år, for forældre, for lærere, for pædagoger, for højtlæsning


Beskrivelse


Pigen Sara er ordblind. Hun fortæller om hvad ordblindhed er, hvordan det føles at være ordblind, hvilke problemer ordblindhed medfører og hvordan omgivelserne kan hjælpe børn med ordblindhed


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 8. okt. 2014

Hvad vil det sige at være ordblind? Det forklarer pigen Sara, der selv er ordblind, i denne bog. Vi følger hendes liv og de problematikker, hun kommer ud i pga. sin ordblindhed. Bogen er skrevet i et sprog, så både børn, forældre og undervisere kan anvende bogen.

Bogen er inddelt i to dele. Den første del er selve historien om Sara, hvor vi følger hendes liv som ordblind. Denne del kan læses med børn fra 7 år og opefter og anvendes som udgangspunkt for samtale med børn om ordblindhed. Bogens anden del er skrevet henvendt til lærere og forældre og indeholder konkrete råd til at hjælpe ordblinde børn, forklaring af vigtige begreber samt forslag til yderligere læsning om emnet for voksne.

Bogen fungerer godt som samtalebog og videregiver vigtig viden i et letlæst sprog. Det er en vedkommende udgivelse både for børn, forældre og undervisere.

Ved læsning med børn, vil det være oplagt at læse bogen i samspil med En overlevelsesguide for børn med indlæringsvanskeligheder



Elever med læse- og skrivevanskeligheder


, som er en selvhjælpsbog for unge mellem 8 og 14 år med indlæringsvanskeligheder. For undervisere vil det være relevant at læse mere om emnet i Elever med læse- og skrivevanskelighederVed læsning med børn, vil det være oplagt at læse bogen i samspil med En overlevelsesguide for børn med indlæringsvanskeligheder, som er en selvhjælpsbog for unge mellem 8 og 14 år med indlæringsvanskeligheder. For undervisere vil det være relevant at læse mere om emnet i .



Informationer og udgaver

2014

Bog

Illustrator: Kirsten Gjerding

Dansk Psykologisk Forlag

2015

Lydbog (net)

indlæser: Vika Dahlberg-Hansen

Nota

2015

Punktskrift

Alan M. Hultquist

Nota