Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn

Skal jeg fortælle dig om Aspergers syndrom? : en guide til familie, venner og professionelle


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

40 sider: ill.

Udgivet

2013

Ophav

Jude Welton(forfatter)

Kirsten Gjerding(illustrator)

Charlotte Pietsch(oversætter)
Sværhedsgrad

Højtlæsning fra 8 år. Selvlæsning fra 12 år, for forældre, for lærere, for pædagoger, for højtlæsning


Beskrivelse


Drengen Adam fortæller om sit liv med Aspergers syndrom. Om hvordan det føles, at han har svært ved som fx social forståelse og høje lyde, og om sine særlige interesser. Han beskriver hvordan omgivelserne kan hjælpe med at klare udfordringerne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 1. okt. 2013

Disse to udgivelser fortæller om henholdsvis demens og aspergers syndrom. Bøgerne er oplagte til læsning med børn fra 7 år, som er pårørende til folk med aspergers syndrom eller demens og indeholder desuden kapitler skrevet målrettet den voksne læser samt professionelle faggrupper. Læsning af bøgerne kan hjælpe børn og voksne med at forstå udfordringerne ved demens og aspergers syndrom.

Bøgernes hoveddele består af opslag på to sider baseret på en tekstdel kombineret med en illustration, som præsenterer en problemstilling ved henholdsvis aspergers syndrom og demens. Illustrationerne er nemme at samtale ud fra, og tekstdelen giver relevant viden hertil. Derudover indeholder bøgerne også kapitler skrevet til voksne læsere samt professionelle faggrupper.

Bogen En overlevelsesguide for børn med autisme-spektrum-forstyrrelser, 2013 er meget oplagt at læse sammen med udgivelsen om aspergers syndrom. Vilja, mormor og tryllestenen kan læses som et skønlitterært supplement til bogen om demens.

To vedkommende udgivelser for pårørende til folk med demens og med aspergers syndrom samt til professionelle. Bøgerne indeholder meget stof til samtale og giver et godt indblik i udfordringerne ved at have demens og aspergers syndrom.Informationer og udgaver

2013

Bog

Illustrator: Kirsten Gjerding

Dansk Psykologisk Forlag, 1. udgave

2015

Lydbog (online)

indlæser: Maria Stokholm

Nota

2015

Punktskrift

Jude Welton

Nota