Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn

Skal jeg fortælle dig om angst? : en guide til familie, venner og professionelle


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

44 sider: ill.

Udgivet

2015

Ophav

Lucy Willetts(forfatter)

Polly Waite(forfatter)

Kirsten Gjerding(illustrator)

Charlotte Pietsch(oversætter)
Målgruppe

til børn, til voksne

Undervisning

Højtlæsning fra 7 år. Selvlæsning fra 12 år, for forældre, for lærere, for pædagoger, for højtlæsning


Beskrivelse


Pigen Sofie lider af angst. Hun fortæller om, hvordan det er at leve med angst, og om hvordan det føles i kroppen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2015

af

af

Christine Christensen

d. 15. okt. 2015

I denne bog kan du møde pigen Sofie, der lider af angst. Hun fortæller om, hvordan det er at leve med angst og om hvordan det føles i kroppen. Bogen kan bruges af børn fra ca. 10 år og af forældre og fagfolk, der arbejder med eller er pårørende til børn med angst.

Børn med angstsymptomer er desværre en voksende gruppe herhjemme. Denne lille bog tager udgangspunkt i pigen Sofie; en pige med angst. Vi hører om hvordan Sofie oplever hverdagen med angst, om hvordan angsten startede og om hvordan den påvirker hendes hverdag, både derhjemme og i skolen. Bogen består af dobbeltopslag med en illustration på den ene side og en forklarende tekstdel på den anden side. Illustrationen præsenterer et problem eller dilemma og teksten uddyber og forklarer. Til sidst et kapitel udelukkende målrettet den voksne læser samt professionelle faggrupper.

En vedkommende og anvendelig bog, skrevet i et letforståeligt sprog. Kan bruges som udgangspunkt for en samtale mellem barn og voksen eller som oplæg til en gruppesamtale med fx en skoleklasse.

Hvad nu hvis?Jeg tør bare ikke


Hjælp dit ængstelige barn


Jeg tør ikke, men gør det alligevel


og Jeg tør bare ikke er også små historier om børn med angst. Den voksne kan læse mere i Hjælp dit ængstelige barn og Jeg tør ikke, men gør det alligevelHvad nu hvis? og er også små historier om børn med angst. Den voksne kan læse mere i Hjælp dit ængstelige barn og Jeg tør ikke, men gør det alligevelHvad nu hvis? og Jeg tør bare ikke er også små historier om børn med angst. Den voksne kan læse mere i og Jeg tør ikke, men gør det alligevelHvad nu hvis? og Jeg tør bare ikke er også små historier om børn med angst. Den voksne kan læse mere i Hjælp dit ængstelige barn og .Informationer og udgaver

2015

Bog

Illustrator: Kirsten Gjerding

Dansk Psykologisk Forlag, 1. udgave