Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Skakmesteren fra Tirana : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

344 sider

Udgivet

2019

Ophav
Genre og formroman, slægtsromaner
Originaludgave

2019


Beskrivelse


Den unge Københavnske studerende Julie kan ikke slippe historien om sin slægts skæbne i Albanien før og efter den 2. verdenskrig


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2019

af

af

Michael Linde Larsen

d. 11. sep. 2019

Begivenheder i Albanien under 2. verdenskrig trækker tråde op til nutidens Danmark. Her går politimanden Robert og ekskæresten Julie på opdagelse i det tidligere kommunistiske diktatur, hvorfra Julies bedstefar flygtede for mange år siden. En god roman til både de historisk interesserede og dem som foretrækker en slægtshistorie.

Safet vokser op i en lille landsby i Albanien. Da den 2. verdenskrig river landet itu, får det store konsekvenser for ham selv og hans familie. Mange år senere bor Safet i nutidens København, hvor han hygger sig med skakken som hobby. Da politimanden Robert under en ransagning finder et armbånd fra Albanien, bliver det starten på afdækningen af såvel Safets som Albaniens historie. For hvorfor var det, at Safet flygtede fra landet, og kan man altid træffe de rigtige valg på de rigtige tidspunkter?.

Det er et lands historie fortalt gennem en families skæbne. Og selv om alle afsnit og handlingstråde ikke står lige skarpt, er det en interessant bog, som kaster lys på et af de mindre Østeuropæiske lande og dets voldsomme historie. En lovende debut som med sit ligefremme sprog og vedholdende spændingskurve kan læses af mange.

I Land i datidaf Jesper Bugge Kold følger vi også en ung dansker, som går på opdagelse i sin families fortid i det tidligere kommunistiske Østeuropa.Informationer og udgaver

2019

Bog

Claudia Westh Lonning (f. 1977)

Forfatterskabet.dk, 1. udgave

2019

E-bog

Claudia Westh Lonning (f. 1977)

Forfatterskabet.dk, 1. udgave

2021

Lydbog (online)

Claudia Westh Lonning (f. 1977)

Memoris