Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Skagen og Kerteminde : kunst og fiskeri : 600 års købstadsjubilæum


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Om fiskermiljøet som motiv og inspiration for malerne i de to kunstnerkolonier i Skagen og Kerteminde.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2014

af

af

Søren Brunbech

d. 20. nov. 2014

En bog for de kunstinteresserede, med kunst og fiskeri som tema.

Både Skagen og Kerteminde var hjemsted for kunstnerkolonier i årtierne omkring år 1900; de er begge oprindeligt fiskerlejer, og de fik købstadsrettigheder i samme år, i 1413. Med 600 års jubilæet som anledning viste Johannes Larsen Museet i Kerteminde i 2013 en udstilling over temaet fisk og kunst. Bogen, der er udgivet i tilknytning til udstillingen, har seks artikler der fra forskellige sider belyser den kunstneriske inspiration fra fiskermiljøet i de to havnebyer. Vigtige forskelle var, at fiskeriet i Skagen foregik fra stranden, med kunstnerne på behørig afstand, mens Kertemindefiskeriet udgik fra den trygge havn med kunstnerne som en del af miljøet. Mange gengivelser af malerier fra udstillingen af bl.a. Michael Ancher, Johannes Larsen og Fritz Syberg, og dertil en del lokalhistoriske fotografier.

En interessant temabog om den kunstneriske inspiration fra fiskermiljøet i de to havnebyer, med et godt og alsidigt udvalg af malerier og fotos.

En mere omfattende og generel beskrivelse af kontakterne mellem de to kunstnerkolonier finder man i Skagen og Kerteminde - to kunstnerkolonierDet maritime Kerteminde. Og Kertemindes flotte 600 års jubilæumsbog Det maritime Kerteminde har naturligvis også afsnit om fiskere, fiskeri og maritime motiver i kunstenEn mere omfattende og generel beskrivelse af kontakterne mellem de to kunstnerkolonier finder man i Skagen og Kerteminde - to kunstnerkolonier. Og Kertemindes flotte 600 års jubilæumsbog har naturligvis også afsnit om fiskere, fiskeri og maritime motiver i kunsten.


Journalen

2014, nr. 2

af

af

Rasmus Lock

2014, nr. 2Informationer og udgaver