Bøger / faglitteratur / billedværker

Skagen - en kunstnerkoloni (flere sprog)


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Korte biografier over de kendteste af Skagensmalerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2010

af

af

Torben Wendelboe

d. 28. apr. 2010

Værket er anvendeligt som en absolut første introduktion til skagensmalerne fx til et publikum, der møder kunstnerne for første gang og ønsker et hurtigt overblik, eller til kunstundervisningen i folkeskolens ældste klasser.

Lena Lamberth har tidligere udsendt bl.a. Scherfig katalog, 2006. Hendes lille bog om skagensmalerne udkom 1. gang 2001 og foreligger her i revideret udgave. Teksten er trykt på dansk, svensk, tysk og engelsk, og på de 60 sider giver det plads til ganske korte tekster. Indledningen beskriver, hvordan kunstnerne fandt vej til Skagen. Lamberth nævner de rigtig mange, der kom dertil, men hun vælger kraftigt ud og koncentrerer sig om at præsentere de centrale kunstnere fra Holger Drachmann over Anna og Michael Ancher og P.S. Krøyer til Laurits Tuxen og Christian Krohg. Hver kunstners liv og karriere ridses kort op med fremhævelse af kunstneriske karakteristika. Lige nok til at pege på påvirkninger, udvikling, styrker og svagheder. Rigt illustreret med farvegengivelser af såvel de efterhånden klassiske ikoner som mere ukendte værker. Indbydende layout. Billedoplysninger men ingen forslag til videre læsning.

Værket er den ultrakorte introdution fx til undervisningsbrug. Vil man bare lidt dybere, må man søge til fx Lise Svanholms bidrag til den enorme og stadigt voksende litteratur om skagensmalerne, hvis liv og mytologi undersøges mest overraskende i Mette Bøgh Jensens opgør med de etablerede fortællinger i At male sit privatliv, 2005.

Indbydende kort og absolut første introduktion til skagensmalerne.